Čtyřletá dvojčata Jan a Jiří, partnerka Petra Jungmannová, bratr Michal i další příbuzní a přátelé truchlí. Nikdo nečekal, že život Vladimíra Dlouhého vezme tak rychlý konec. „Ještě 11. května hrál u nás v divadle s bratrem hru Chvála bláznovství a publikum bylo nadšené,“ svěřil Blesku ředitel Divadla Kalich Michal Kocourek.

O zdravotních problémech herce, který se potýkal s rakovinou žaludku, věděl leckdo. „Vždy ale působil tak, jako by si hrozivý konec nepřipouštěl. Jako by si myslel, že když nebude svůj stav prožívat a litovat se a bude dál pracovat a bavit se, tak se nic nestane,“ míní Petr Jákl, který s Dlouhým před pár týdny dotočil film Kajínek.

Měl rád hlučnou samotu

Vladimír Dlouhý trpěl potížemi se žaludkem od mládí, před dvěma roky musel být operován a lékaři mu ho polovinu odebrali. Přesto se neřídil jejich radami a žil dál naplno. Po hospodách, které měl tak rád, se dokonce učil i texty. „Mám rád hlučnou samotu, učím se po kavárnách a restauracích,“ prozradil na sebe kdysi.

A učil se opravdu na výbornou. Důkazem jsou i ceny Thálie a Český lev, jež mu byly za jeho vynikající herectví uděleny. „Bude chybět jako herec i jako člověk,“ shodují se všichni jeho blízcí.

Fotogalerie
3 fotografie