K rakovině žaludku se přidružil zánět v těle, který umocňovala ještě Dlouhého chudokrevnost. Při posledním pokusu o zázrak už hercovo tělo na operačním sále jen otevřeli a bez jakéhokoliv zákroku opět zašili. Nebylo možné dělat nic.

Se žaludkem a žaludečními vředy lékaři u Dlouhého bojovali poslední dva roky. Nakonec mu museli polovinu žaludku odebrat a Dlouhý se podrobil řadě chemoterapií. Bez výsledku. Herec se totiž zarputile odmítal šetřit.

Z nemocnice, když mu cytostatika dokapala do žíly, jezdil tři dny po sobě dokonce dodělávat postsynchrony k poslednímu filmu Kajínek. „Místo aby po chemoterapii odpočíval, přišel a podal stoprocentní výkon,“ řekl Blesku režisér filmu Petr Jákl.Ten se s Dlouhým viděl naposledy dva dny předtím, než herce operovali.

„O jeho zdravotním stavu jsme mluvili, ale vedli jsme spíš drsné chlapácké řeči. Věděl jsem, že to není dobré, ale doufal jsem, že kapacita jako doktor Pafko by mu ještě mohla pomoci,“ upřesnil Jákl.

Neúspěšná operace

Podle informací Blesku vlastně Dlouhého lékaři na 3. chirurgii v pražské Fakultní nemocnici v Motole jen otevřeli a shledali, že jakýkoli zákrok je zbytečný. „O tom, že operace úspěšná nebyla, mi řekl jeho bratr Michal. Nemohl jsem to vstřebat a vůbec jsem netušil, že to s Vladimírem po operaci vezme tak rychlý konec,“ dodal.

„Byl hodně nemocný, což dokazuje zánět v těle. Navíc byl anemický. Způsob života, kterého se nechtěl vzdát, mu rozhodně neprospěl. Organismus se vyčerpal,“ dodal zdroj z nemocnice.

Fotogalerie
4 fotografie