A chybět bude i tučný honorář za Sanitku, kterým by Dlouhý krásně zabezpečil manželku Petru (38) a tříletá dvojčátka Honzíka s Jirkou. Nemilosrdná rakovina zasadila poslední ránu ale příliš brzy a hercova rodina zůstala téměř bez koruny. Za představení v divadle brával 8 tisíc korun, hrál ale maximálně dvakrát měsíčně. 400 tisíc za Kajínka dostal Dlouhý už loni.

Co vydělal, utratil

Dlouhý po sobě nezanechal nemovitosti ani tučná konta. Žil ze dne na den. To, co vydělal, okamžitě utratil za rodinu a za svoje oblíbené cigarety a alkohol.

Na svém repertoáru měl v posledních měsících pouhé dvě divadelní hry, hrál maximálně dvakrát do měsíce. „V této kategorii herců se vyplácejí honoráře ve výši 8000 korun,“ řekl Blesku Jaroslav Panenka, mluvčí Divadla Kalich, kde hrál Dlouhý s bratrem v inscenaci Chvála bláznovství.

Výplata za poslední film Kajínek, jehož srpnové premiéry se herec už nedožil, není také žádné terno. Dostal 400 tisíc korun. „Peníze šly ve dvou splátkách. Devadesát procent se vyplatilo loni po poslední klapce, zbylých deset v květnu, když byly dokončeny postsynchrony,“ upřesnil manažer Lukáš Vedral.

585856:gallery:true:true

Sanitkou by zabezpečil rodinu

Teď se navíc veškeré tantiémy stanou předmětem dědictví, takže se budou dělit mezi 4 dědice – manželku a tři potomky. Jak Blesk zjistil, za reprízu Arabely si Dlouhého rodina může přijít maximálně na 40 tisíc korun. Honorář za Sanitku 2 by se tedy víc než hodil.

V Sanitce Jiřího Adamce měl Dlouhý sice malou roli doktora Holoubka, Renč z ní chtěl udělat ale jednu z hlavních. Dlouhý by tedy dostal za jeden natáčecí den 30 tisíc korun, a pokud by měl jako hlavní hrdina 50 natáčecích dnů, vydělal by 1 500 000 korun.

„Štve mě, že umřel. Troufám si říct, že to byl náš současný nejlepší herec. V tom našem věku mezi 40 a 50 lety se těžko hledá lepší. Byl to profík, připravený perfektně za každých okolností,“ vysvětluje Renč tučný honorář.

Z malé role dělal velkou

Filip Renč s Dlouhým nepočítal jenom do Sanitky, ale také do snímku podle románu Ladislava Mňačka Jak chutná moc. „Snažím se zatím na to získat práva. Kdyby to ale vyšlo, měl by v tom filmu velkou roli. Už jsem mu ji šil na tělo. Svým mistrovstvím mě nadchnul, když jsem s ním točil Hlídače č. 47. Z malé role dokázal udělat velkou,“ vysvětlil Renč.

A protože se um Dlouhého dá rozhodně srovnat s Rodenovým, Vladimírův honorář by se počítal v milionech. Stejně tak jako honorář Rodena, který měl v Hlídači č. 47 hlavní roli.


Fotogalerie
2 fotografie