„Brácha si to tak přál,“ prozradil mladší hercův sourozenec Svatopluk. Zádušní mše za Milana Šimáčka začne půl hodiny poté, kdy z chrámu vyjde poslední turista. Rozloučení s hercem bude celebrovat děkan kapituly a dómský farář Ondřej Pávek.


„Rakev bude vystavena u hlavního oltáře, lidé přijdou do katedrály hlavním vchodem,“ svěřil Blesku muž, který se na přípravě pohřbu podílí. Pohřební mše ve Svatovítském chrámu nebývá rozhodně obvyklá, koná se jen občas, spíše výjimečně. Šimáček byl vášnivým praktikujícím katolíkem a studentem teologie, kapitula proto obřad spojený se zádušní mší ve Sv. Vítu po dohodě s pozůstalými umožnila.

VIDEO: Zesnulý Milan Šimáček (†56) z Tankového praporu a Černých baronů: V naší rodině se žije krátce

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Milan Šimáček (†56) z Tankového praporu a Černých baronů: V naší rodině se žije krátce Zuzana Bubílková, Jan Jedlička

Hned ve čtvrtek pak převeze rodina Milanovy ostatky do rodné Strážnice. „Veřejné rozloučení ani obřad doma neplánujeme,“ svěřil se bratr. Rodina Šimáčkova totiž zatím na místním hřbitově nemá hrobku. „Právě to řešíme,“ řekl správce strážnického hřbitova. Milan, který minulé pondělí podlehl rakovině jater, tak bude snít svůj věčný sen pod vinohrady na Slovácku, které nadevše miloval.

Fotogalerie
13 fotografií