V posledních letech se krátce mihl v seriálu Ulice, ale nejvíce si ho diváci můžou pamatovat z předrevolučních seriálů a filmů. Velmi malé role měl ve snímcích Milenci v roce jedna (1973), Kvočny a Král (1975) nebo Osvobození Prahy (1975).

Jako svatebčan se objevil v kultovním snímku Den pro mou lásku (1976), o rok později ztvárnil v detektivce Zlaté rybky (1977) mladíka. V 80. letech pak následovaly jeho menší role v krimiseriálu Poručík Petr nebo v detektivním filmu Síť na bludičku. Když v roce 1984 dotočil rodinný seriál Bambinton, emigroval do Velké Británie.

V Londýně pak až do roku 2005 pracoval jako editor českého vysílání BBC. Následně se věnoval divadelní režii a překladům z angličtiny a francouzštiny. Jeho překlady uvádělo i české Národní divadlo. Přispíval také do Divadelních novin. Poslední příspěvek mu otiskly letos 2. září. Neumann v něm řešil, že divadla nesmí od 1. září 2020 používat v reflektorech žhavicí žárovky.

Rodokmen

* Byl pravnukem básníka Stanislava Kostky Neumanna (†72)

* Herec Stanislav Neumann (†72), král z Pyšné princezny, byl jeho dědeček.

* Jeho otec byl básník Stanislav Neumann ml. (†42). V roce 1970 po krátkém pobytu na psychiatrii spáchal sebevraždu. V dopise na rozloučenou napsal, že nemohl žít beze strany, ani se stranou.

* Jeho maminka byla signatářka Charty 77 a emigrantka

Fotogalerie
2 fotografie