Nejslavnější roli Libuše Šafránkové (65) převzaly hned tři dámy. Zatímco Sabina Rojková (21) i Nikola Ďuricová to věděly dopředu, pro Kateřinu Klausovou (25) to bylo velké překvapení. Původně měla ztvárnit nevlastní sestru Doru, jenže režisér na poslední chvíli změnil názor a svěřil jí hlavní úlohu.

„Já jsem velice zaskočená. Nevím, jak to teď obhájím doma. Já jsem trénovala na roli Dory, takže jsem všechny úkolovala a museli vysávat, vytírat. A jestli se mi teď přehodila role, tak to doma z toho nadšená nebudu. Jsem strašně překvapená, vůbec jsem nic takového nečekala,“ nemohla tomu uvěřit blondýnka, která si v Renčově filmu Lída Baarová zahrála prvorepublikovou krásku Adinu Mandlovou.

Video
Video se připravuje ...

Režisér Renč o své nové Popelce: Snažím se zachovat poetiku původního filmu! David Turek, Aleš Brunclík

Z nové úlohy je navíc pořádně nervózní. „Je to role po nezaměnitelné Libušce Šafránkové, při které budu zpívat písničku po Ivetě Bartošové. Bude to pro mě velká výzva, abych jim neudělala ostudu,“ svěřila se na tiskové konferenci konané na zámku ve Ctěnicích.

Původně ale měla Popelku v nové show místo Klausové hrát muzikálová hvězda Kamila Nývltová, která na tiskovce nebyla. Místo toho ji čeká role nevlastní sestry Dory, kterou v pohádce ztvárnila Dana Hlaváčová. Navíc se musí podělit ještě s Kateřinou Sedláčkovou a Annou Slováčkovou (22).

Dceři Dády Patrasové (62) prý nevadí, že nedostala hlavní úlohu. „Já bych řekla, že mám záporné role v krvi. Moje maminka taky nikdy nehrála úplně kladné role. Vypadá to, že ty potvory máme nějak v sobě,“ vysvětlovala. „Moc se na to těším a jsem přesvědčená, že to zvládnu. Těším se na scénu, jak budeme ujíždět v kočáře a spadneme někam do té velké louže,“ smála se Anička.

VIDEO: Slováčková o tátově fotce s milenkou: Ještě teď se třesu…

Video
Video se připravuje ...

Slováčková o tátově fotce s milenkou: Ještě teď se třesu... Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Výměna Popelky a Dory ale není jedinou změnou v představení, na které už se prodávají vstupenky v sítích Ticket Live a Ticket Portal. Ačkoliv měl Martin Kraus (35) původně hrát prince, nakonec získal jen roli jednoho z jeho pobočníků. „Mám dojem, že princ by měl vypadat jako ‚princ‘ a ne jako já. Postupem času se zjistilo, že princ bude zpívat. Já teda perfektně umím na koni. Ale ten zpěv, tam to nepokulhává, tam je to přímo příšerný,“ zhodnotil se sebekriticky herec, jenž je kvůli podobě často spojován s Jean-Paulem Belmondem (85).

Po setkání s režisérem se shodli, že role princova kumpána mu bude sedět líp. „Určitě mi půjde lépe ta role, kdy budu zlobit a dělat si legrácky. Budu daleko lepší a přirozenější než ten princ. Nakonec to asi dopadlo lépe pro všechny strany,“ nelituje, že coby princ se místo něj představí Karel Heřmánek mladší (29).

„Nikdy jsem pořádně neprincoval. Jsem jedině rád, že budeme mít za zády takového profesionála, jako je Pavel Trávníček. Budu poslouchat jeho i pana režiséra,“ prozradil syn Karla Heřmánka (70), který se v představení zhostí role Vincka po Vladimíru Menšíkovi (†58). Už dříve po něm zdědil postavu Lea Poppera, kterého Menšík hrál ve filmu Zlatí úhoři a o sedm let později ve Smrti krásných srnců právě Heřmánek.

Dál se budou diváci moci těšit například na Pavla Trávníčka (67) či Oldřicha Kříže (58) v roli krále, Danu Morávkovou (46), Dášu Zázvůrkovou (37) jako královnu či Janu Švandovou (70) a Veroniku Žilkovou (56) coby macechu. „Na premiéře v Německu bylo 15 tisíc lidí a já věřím, že to tady bude mít taky úspěch. Přeji českému představení, aby to bylo stejně úspěšné. Máme plno skvělých kolegů, je to výborně obsazené,“ potvrdil i Trávníček, který si v původní pohádce zahrál prince.

VIDEO:  Legendární pohádka Tři oříšky pro Popelku v restaurované verzi

Video
Video se připravuje ...

Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku. Česká televize

Fotogalerie
71 fotografií