„Našim střízlivým přátelům doporučujeme, aby zveřejnili střízlivost. To znamená, aby zveřejnili svoje odhodlání abstinovat za všech okolností,“ pochválil »táta« alkoholiků rozhodnutí MUDr. Boba Švarce ze seriálové Ordinace promluvit exkluzivně pro Blesk o svém pobytu v protialkoholní léčebně v Červeném Dvoře.

Má to ale jedno velké ale! „Léčit se je pochopitelně dobrý nápad, když má někdo problém. Ovšem chtěl bych zdůraznit, a to se týká každého, nejen herců, že při léčbě je důležité důkladné ambulantní doléčování,“ radí Nešpor Zounarovi

To nejhorší na herce, který se už 24. ledna vrací do divadla, teprve čeká. „Pro úspěch léčby je ještě důležité to, co bude po ní. Jestli se bude držet v bezpečném prostředí a jestli třeba bude i docházet na setkání Anonymních alkoholiků. Herec si tak může zachránit i kariéru, když bude docházet na »áčka«, jak tomu pacienti familiárně říkají,“ svěřil Nešpor.

V dobré společnosti

„Anonymní alkoholici se v Praze scházejí dvakrát týdně česky a dvakrát týdně anglicky. To znamená, že ten, kdo se tam rozhodne jít, si může zároveň i zlepšit anglickou výslovnost, když si popovídá s anglickými nebo americkými byznysmeny, kteří na ta setkání také chodí,“ prozradil Nešpor.

Zounar: Jsem kvartální… Nešpor: To je jen blud!

Ke konkrétnímu případu Martina Zounara se Nešpor nechce vyjadřovat, protože nezná míru jeho závislosti. Přesto okomentoval hercovo vyjádření pro včerejší Blesk. „Ono je známo, že jsem takový kvartální… Prostě že se občas napiju, ale není to tak, že bych v něčem jel,“ tvrdí herec.

Podle psychiatra ale žije v bludu! „Pojem kvartální alkoholik neexistuje! Závislost na alkoholu je jen jedna! Proto je problém přestat, když člověk začne pít. Z toho důvodu doporučujeme všem závislým, aby se alkoholu zcela vyhýbali,“ důrazně upozorňuje Nešpor.

Expartnerka Brdičková drží palce: Ať to vydrží… Kvůli naší dceři!

Poté, co Martin Zounar přiznal problémy s alkoholem, ze všech stran se mu teď dostává obrovské podpory. Ta nejcennější je ovšem od jeho expartnerky Simony Brdičkové (38), se kterou má osmiletou dceru Claudii. Přestože se herec rozešel s televizní producentkou už před lety, mají mezi sebou dobré vztahy.

Bydlí kousek od sebe a kvůli dceři se snaží co nejlépe vycházet i jako rodiče. Vánoce to jen potvrdily. „Na Štědrý den jsem byl ještě s rodinou doma a do léčebny jsem přijel sám autem pětadvacátého prosince,“ svěřil Zounar Blesku. „Držím Martinovi palce, ať to vydrží, už kvůli naší dceři!“ napsala Blesku Simona.

Představitel seriálového Boba Švarce už má v Červeném Dvoře za sebou dvanáct dní na oddělení 3D, které je určené pro krátkodobou stabilizaci. „Je určeno pro ty, kteří budou pokračovat v léčbě v jiném zařízení, anebo pro ty pacienty, kteří mají čas jen na krátkou stabilizaci,“ uvádí se na stránkách psychiatrické léčebny. Pobyt v zařízení prý herec plánoval už od října.

VIDEO: Martin Zounar o poslední roli Miroslava Zounara: Třetí Slunce, seno, musel ošidit!

Video
Video se připravuje ...

Martin Zounar o poslední roli Miroslava Zounara: Třetí Slunce, seno, musel ošidit! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
22 fotografií