„Tohle je moje osobní prohlášení, za kterým si stojím. Jak jistě víte, kapela Chinaski momentálně prochází velkou personální změnou, kterou ale já osobně nepodporuju, a upřímně, jsem akorát tak nas***,“ vysvětlila ve svém obsáhlém vyjádření na sociální síti Iva Schubfeld, která léta vedla oficiální fanklub známé kapely.

Současná situace kolem rozpadu kapely ji ale natolik zasáhla, že se rozhodla vše přehodnotit. „S VIP klubem Chinaski tímto končím. Postrádá pro mě smysl a pracovat pro někoho, kdo si nevidí na špičku nosu, se mi nechce. Byly to nádherný časy, ale všechno jednou končí. Není v tom žádná zášť a nemluví ze mě emoce, měla jsem dost dlouho na to si všechno rozmyslet,“ nechala se slyšet žena, pro niž se jedná o velmi citlivou záležitost. „Nic není jako dřív, nic není, jak bejvávalo... A do pláče mi teda je,“ vyjádřila své pocity pomocí textů písniček kapely, pro kterou dřív skoro i dýchala.

Rozhodla se tak prý proto, že se jí nelíbí, jakým způsobem Malátný s Táborským řešili rozpory v kapele. „My už spolu hrajeme 17, s některými 15 let. A vlastně jsme dospěli do takového stavu, že cítíme velkou únavu materiálu, že vlastně v téhle sestavě už jsme se trošku vyčerpali,“ vysvětloval Malátný v primáckém TopStaru důvody, proč už ve skupině nebudou pokračovat hned čtyři členové – Otakar Peřina jr., Štěpán Škoch, Ondřej Škoch a Petr Kužvart. Jak už dříve frontman s kytaristou napsali ve vyjádření na Facebook, prý se s kolegy nerozchází ve zlém.

Jenže tomu zakladatelka fanklubu očividně nevěří. „Ačkoli to ti dva mocipáni prezentují moc hezky a snaží se, seč můžou, já na to mám názor jiný. Pro mě bylo nepochopitelné už to, když byla odejita Hanička Petřinová, už v té době bylo vidět, že se poměry mění a že z kapely stává cosi, co by se dalo nazvat ‚twomanshow‘,“ naráží Iva na fakt, že před časem skupina vyměnila manažerku Petřinovou, maminku bubeníka Oty alias Marpa.

„Chápu, že být spolu tak často vede k výměnám názorů, k různým nelehkým situacím a rozepřím, ale vyřešit to vyhazovem 4 skvělých muzikantů a úžasných lidí je pro mě nepochopitelný. Já osobně bych v takovém případě vyhodila ten jeden rušivý element, bez kterého bych dokázala úplně v pohodě dýchat,“ uvedla žena a naznačila tak, že za rozpadem stály jisté neshody mezi stávajícími členy kapely Chinaski. To ostatně naznačují i čtyři »odpadlíci« z kapely ve videu, které zveřejnili.

VIDEO: Chinaski končí. Podle vyjádření končících členů se jednalo o rozhodnutí Malátného a Táborského, ne o dohodu...

„Jasně, jako obyčejný holce, co má na starosti jenom blbej fanklub, mi to může být jedno, jenže není. Pro mě Chinaski tímto umřeli,“ vyjádřila se drsným způsobem zakladatelka fanklubu a na svém profilu na Facebooku si dokonce jako úvodní fotku nastavila nástěnku s motivem Chinaski a lístečkem s nápisem R.I.P., což je zkratka pro anglické ‚rest in peace‘ (v překladu ‚odpočívej v pokoji‘). Skutečně tak ke kapele přistupuje, jako by už nebyla mezi námi.

Paní Ivu jsme kontaktovali, ale dál se o rozpadu kapely již nechtěla bavit. „Já svoje vyjádření napsala na stránku VIP klubu Chinaski a tím to pro mě končí. Je to pro mě těžké, ale svět se točit nepřestane,“ řekla pro Blesk.cz a dodala, že za smutnými a zároveň ostrými slovy, které zveřejnila, si ale jednoznačně stojí.

Fotogalerie
55 fotografií