Jaroslav byl pro svou veselou a pozitivní náladu velmi oblíbený v herecké branži. O tom se píše i na parte, které dalo dohromady jeho domovské Švandovo divadlo.

„Jaroslav Šmíd byl výjimečnou lidskou bytostí s velkým citem pro spravedlnost. Měl v sobě hodně lásky, kterou šířil a dělil se o ní se svými přáteli i širokým okolím. Měl dar vyrovnávat se s komplikovanými životními situacemi s humorem a mnohokrát pomohl nezištně svým kamarádům v jejich těžkých chvílích. Byl obdařen také pozoruhodnou vnitřní silou, neúnavným optimismem. Neodolatelný pak  byl jeho smysl pro humor a nadsázku. Takového si ho v paměti uchovají jeho kolegové i diváci a všichni lidé, kteří ho měli rádi a milovali. Jaroslav Šmíd, zvaný všemi přáteli Jerry, bude chybět nám všem,“ píše se na parte.

Poslední rozloučení s hercem se bude konat v obřadní síni Nového hřbitova v Třebíči v úterý 21. listopadu ve 13 hodin.

Ve Švandově divadle měl Šmíd výraznou roli tlumočníka v inscenaci Kdo je tady ředitel?, podle kolegů je pravidelně rozesmával tím, že závěrečný monolog nikdy neřekl stejně. S Michalem Dlouhým alternoval v roli kouče v komedii Cry baby cry.

VIDEO: Zemřel Jaroslav Šmíd

Fotogalerie
33 fotografií