Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Náhlá smrt „Čeňka Dobeška“ Šmída (†47) zaskočila kolegy: Co o něm prozradili?

/
  • Smutek nad smrtí Doktora od jezera hrochů Šmída (†47)! Pláčou Decastelo i Bittnerová
    16. listopadu 2017 ● 11:16

    Český showbyznys zasáhla krutá rána, když ve středu v nemocnici zemřel herec Jaroslav Šmíd (†47), známý především z komedie Doktor od jezera hrochů. Jeho kolegové z branže a přátelé na něj vzpomínají. Téměř všichni se přitom shodují na tom, jak náhle vše přišlo a jak je pro ně těžké jeho odchod přijmout.

  • 1.

    Zdeněk Troška (64)

    Režisér, který Šmídovi svěřil hlavní roli v komedii Doktor od jezera hrochů a dostal ho tak do povědomí diváků, byl jedním z prvních, kdo Blesku tragickou zprávu potvrdil. „Jaroušek před dvěma týdny dostal normální chřipku a z ní se vyklubal tak těžký zápal plic, že musel být hospitalizován,“ uvedl s tím, že herec už se z nemocnice nevrátil.

    „Je mi to moc líto, byl to fajn kluk,“ řekl na adresu zesnulého kolegy a kamaráda Troška. „Jaroušek byl veselý, plný energie, opálený a nadšeně mi vyprávěl, že má v divadle zajímavé práce až nad hlavu. O to je jeho konec smutnější,“ vzpomínal na jejich poslední setkání, které proběhlo asi před třemi týdny.

    Režisér Zdeněk Troška.
    Autor: Karel Kopáč

  • 2.

    Miluše Bittnerová (39)

    Jaroslav byl mezi přáteli známý také pod přezdívkou Jerry. Právě tak na něj také řada osobností nyní vzpomíná. Mezi nimi i vnadná herečka Miluše Bittnerová. Ta na sociální síti ve středu zveřejnila jediné slovo – Jerry. Doplnila ho srdíčky.

    Miluše Bittnerová vzpomíná na Jaroslava Šmída.
    Autor: Facebook

    Miluše Bittnerová
    Autor: Dan Černovský

  • 3.

    Kristýna Frejová (46)

    Šmíd hrál i na prknech, která znamenají svět. V posledních letech působil hlavně ve Švandově divadle v Praze, kde s ním hrála například dcera Ladislava Freje (75) a Věry Galatíkové (†69), herečka Kristýna Frejová (46).

    Tu odchod kolegy značně drtil. „Omlouvám se, já nemám slov. Byl to můj skvělý kamarád,“ řekla jen Blesku do telefonu a dál už nemohla mluvit. Přemohly jí emoce a rozplakala se.

    Kristýna Frejová
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Lenka Zahradnická (32)

    Podobně na tom s emocemi byla i herečka Lenka Zahradnická alias sestřička Alenka Veverková z Ordinace v růžové zahradě 2. „Vůbec nejsem schopná o tom mluvit," řekla pro web TN.cz. „Je to smutné a vůbec nechápu, proč se takové věci dějí takovým lidem. Jsem z toho dost v šoku,“ dodala představitelka Hedviky v seriálu Ulice, kde si Šmíd také zahrál.

    2070910:full:true:true

  • 5.

    Malvína Pachlová (26)

    Svůj zármutek stručně vyjádřila i další herečka z Ulice, Malvína Pachlová alias servírka Šárka. „Vůbec teď o tom nedokážu mluvit,“ smutnila pro TN.cz.

    Malvína Pachlová
    Autor: herminapress.cz

  • 6.

    Janis Sidovský (49)

    Dojemný vzkaz poslal zesnulému do nebe také manažer a producent Janis Sidovský. „No, a teď ž nás žádná společná sranda nečeká,“ konstatoval zdrceně partner zpěváka Pavla Vítka (55).

    Janis Sidovský na Facebooku vzpomínal na zesnulého Jaroslava Šmída.
    Autor: Facebook

  • 7.

    Tereza Bebarová (42)

    V Doktorovi od jezera hrochů měl Šmíd coby lékař Čeněk Dobešek za manželku pěknou fúrii, která ho podváděla a nutila ho, aby vydělával víc peněz. Tuto nepříliš kladnou postavu si zahrála herečka a dabérka Tereza Bebarová. „Jsem v šoku, je mi to moc líto,“ vyjádřila se pro televizi Nova k náhlému skonu svého filmového manžela.

    Tereza Bebarová
    Autor: Herminapress.cz

  • 8.

    Spisovatelka Irena Fuchsová (67)

    Herec se netajil tím, že je homosexuál. Dokonce se k tomu přiznal již v 90. letech, kdy se musel potýkat s velkým nepochopením. Jeho rodina dokonce zprávu oplakala, nakonec ho ale přijala takového, jaký je.

    Jeho otevřenost k tomuto tématu a úžasná povaha posléze inspirovala dokonce i spisovatelku Irenu Fuchsovou, autorku knih Když se žena naštve či Když se žena rozvede. Právě díky Šmídovi ji prý napadlo kdysi napsat gay-erotickou povídku. Nyní mu tak věnovala krásnou vzpomínku, kterou zveřejnila na sociální síti.

    Spisovatelka Irena Fuchsová vzpomíná na Jaroslava Šmída
    Autor: Facebook

     

  • 9.

    Václav Upír Krejčí (62)

    Zprávě o Jaroslavově skonu nemohl uvěřit ani Václav Upír Krejčí (62). „To je strašný. Hrál jsem s ním tři roky v divadle, super herec, vynikající kamarád, pohodář. Upřímnou soustrast,“ řekl pro web. Expres.cz. známý herec a bavič. 

    Václav Upír Krejčí
    Autor: Marek Pátek

  • 10.

    Eva Decastelo (39)

    Díky profesionálnímu zájezdovému Divadlu Artur měla s Jaroslavem možnost spolupracovat také Eva Decastelo. Proto na sociální síti zveřejnila snímek, na němž je spolu s kolegou zachycena. Kromě nich také Vlasta Korec (45), Jindra Kriegel, Lucie Linhartová a Bořek Slezáček(50). „Stále nemůžu uvěřit tomu. že už tu nejsi. Bolí to,“ připsala bolestný dodatek k příspěvku Eva.

    Eva Decastelo vzpomíná na Jaroslava Šmída
    Autor: Facebook

  • 11.

    Veronika Arichteva (31)

    Také hvězda Vyprávěj a První republiky Veronika Arichteva na Facebooku zveřejnila vzpomínku na zesnulého kolegu. „Šťastnou cestu, Jaroušku. Líbám Tě,“ připsala k divadelní momentce, na níž Šmída něžně líbá.

    Jaroslav Šmíd a Veronika Arichteva
    Autor: Facebook

  • 12.

    Claudia Vašeková (51)

    Podobně jako Bittnerová i další Šmídova kolegyně zveřejnila pouze jediné slovo, přezdívku Jerry. Řada teček, která následovala, jasněu ukazuje, že ani herečka Claudia Vašeková nemůže jeho smrti uvěřit. Claudia se dříve věnovala dabingu a na kontě má řadu filmových i seriálových rolí. Naposledy jsme ji mohli vidět v První republice coby Klímovou.

    Claudie Vašeková vzpomíná na Jaroslava Šmída
    Autor: Facebook

  • 13.

    Karel Zima (45)

    V komentářích pod příspěvkem se vyjádřil také herec Karel Zima z Temného kraje. On i Šmíd si také nedávno zahráli v dalším kriminálním seriálu V.I.P. vraždy. „Je mi to strašně lito!“ napsal.

    Herec Karel Zima
    Autor: profimedia.cz

  • 14.

    Soňa Norisová (44)

    Jednou z hlavních hvězd V.I.P. vražd je také Slovenka Soňa Norisová„To ne,“ divila se v komentáři na Facebooku a zřejmě doufala, že jde jen o nějaký omyl.

    Soňa Norisová na koncertě
    Autor: herminapress.cz

  • 15.

    Iva Pazderková (37)

    Smysl pro humor spojoval zesnulého herce také s bývalou porotkyní Tvoje tvář má známý hlas Ivou Pazderkovou. „Jerry, já vím, že všechno má svůj důvod, ale Tvůj odchod mi nějak nedává smysl,“ přiznala svůj smutek na Instagramu. „Mám Tě moc ráda. S láskou na Tebe budu vzpomínat. Odpočívej v pokoji,“ dodala.

    Iva Pazderková
    Autor: Jakub Poláček, Daniel Černovský a TV Nova

    Fotogalerie
    60 fotografií
     

Články odjinud

Dnešní horoskopy