Sobotka se Šmídem tvořili pevný pár, stranou reflektorů a večírků. O velké lásce obou mužů svědčí Sobotkova slova na sociální síti. „Copak mohu spát...?..copak mohu malovat...?...copak mohu jen tak žít...?....v té nekonečné noci bez Tebe...když všude kolem zní Tvůj smích..... ze zahrady cítím kouř z Tvé cigarety....a ve tmě se lesknou Tvé veselé oči... Smaragdová pláče a nevěří...nechávám klíč v zámku...protože Ty sis jen na chvilku odešel zaběhat do Prokopáku...,“ píše umělec, který působil jako maskér na řadě filmů Zdeňka Trošky.

Nečekaná ztráta životního partnera, jehož proslavila právě Troškova komedie Doktor od jezera hrochů, v Sobotkově srdci zanechala hlubokou ránu. „Pláče i moje srdce...a také nevěří....nevěří...ač v slzách je celý náš společný svět...nevěří...že polibky to byly poslední...ach...duše má... té Tvé... je zase blíž...Jaroušku...,“ pláče zdrcený umělec.

Šmíd nečekaně podlehl ve středu těžké chřipce a zápalu plic, který dlouho přecházel. Jeho smrt zasáhla celou řadu přátel a kolegů ze světa filmu a divadla.

Fotogalerie
33 fotografií