Vše začalo nápadem herce Jana Budaře (40). Ten napsal vlastní scénář k filmu Princ Mamánek a do rolí královských manželů toužil obsadit právě Libušku spolu s jejím manželem Josefem Abrhámem (77).

„Tak moc se těším na natáčení, bude to moje první práce poté, co jsem se vrátila z nemocnice,“ radovala se před rokem z nabídky herečka, která měla v té době za sebou dlouhou rekonvalescenci po náročné operaci rakoviny plic.

Jenže kvůli nedostatku financí se snímek nakonec neuskutečnil. „Je mi to moc líto, že film nebude. S manželem se nám ta látka k filmu tak moc líbila, když s tím nápadem Honza přišel k nám domů. Okamžitě jsme řekli ano, aniž bychom viděli scénář. Tak nám teď nezbývá nic jiného než věřit, že se finance někdy najdou. Byla by to věčná škoda tohle nenatočit,“ litovala představitelka Popelky.

Ta se ale nakonec dočkala a role je pro ni tak trochu předvánočním dárkem pod stromeček. Jenže na filmovém plátně ani v televizi ji přitom neuvidíme! Budař totiž scénář přepsal na knihu, kterou doplnil vlastními ilustracemi.

Rozhodl se natočit i audioknihu a všechny herce, které chtěl původně obsadit do filmu, pozval, aby jeho postavám propůjčili alespoň hlas. Královnu a krále tak namluvili právě Šafránková s Abrhámem, rytíř promlouval hlasem Ondřeje Vetchého (55) a princi pak hlas věnoval sám Budař.

VIDEO: Libuše má v poslední době na role smůlu. Režisér Jan Svěrák (52) si ji přál vidět (nebo případně alespoň slyšet v postsynchronech) v roli maminky ve filmu Po strništi bos. Roli ale nakonec kvůli věku získala Tereza Voříšková (28).

Video
Video se připravuje ...

Nový trailer Po strništi bos: Zdeněk Svěrák v ní dojal syna! Bioscop

 

Fotogalerie
48 fotografií