„Pro režiséra, producentku i celý tým je to velmi těžká situace. Ztráta Jana Třísky je pro všechny osobně velmi bolestná. Přesto jsme se rozhodli film Na střeše natočit,“ uvedla Donátová. Film měl začít natáčet herec a režisér Jiří Mádl, podle něhož byl Tříska na natáčení připravený a absolvoval už také kostýmní zkoušku.

V sobotu však Tříska spadl do Vltavy z Karlova mostu, prvotní informace policie mluvily o skoku muže z mostu. Podle Mádla měl Tříska před každým natáčením rituál, kdy chodil na staletý kamenný most opředený legendami čerpat sílu.

Video
Video se připravuje ...

Polští záchranáři, kteří vytáhli Třísku (†80) z vody: Bránili nám v tom! FTV Prima

Filmaři zpravidla počítají i s takto nenadálými událostmi, jež se mohou pojit s natáčením, ale pojištění zatím není běžnou záležitostí. I proto, že není levné. „U projektů s rozpočtem 20 až 25 milionů se pohybuje v rozmezí od 600 000 do 800 000 korun," řekl ČTK Vratislav Šlajer ze společnosti Bionaut. Týká se zpravidla hlavních hereckých představitelů včetně stěžejních profesí.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

„My se pojišťujeme někde v Maďarsku například i v případě scenáristy či režiséra. Mělo by to být běžné, ale zatím není,“ uvedl. V případě seriálových projektů s vyšším rozpočtem může podle něj pojistka činit až jeden milion korun.

Karlův most má velmi vysokou vzdálenost mostovky, tedy cesty, po níž se chodí, k hladině. Podle veřejně dostupných zdrojů činí 13 metrů, pád do vody tedy je nebezpečný. Na webu se objevila informace svědků sobotní události, podle nichž postarší muž seděl na mostě a díval se dolů. Třísku po několika minutách vytáhli z vody cestující z kolemplující lodi. Lékaři ho uvedli do umělého spánku, dnes ráno v nemocnici zemřel.

Vše o smrti Jana Třísky čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
56 fotografií