Když onemocněl režisér Vít Olmer cystózou, transplantace mu zachránila život. A i když musí denně jíst mnoho prášků, je v pořádku. I proto mohl dorazit na vernisáž obrazů svého syna Matěje.

„Bacila jsem zdolal a už je fajn, takže jsme s manželkou Simonou dorazili Matěje podpořit. A s tím stromem a jablkem je to trošku jinak. Nepadlo sice daleko, ovšem jiným směrem. Já jsem totiž v životě malovat neuměl, po mně to nadání tedy určitě nemá. Ale zase on nikdy nechtěl jít v mých stopách a naštěstí se nedal na filmování. A udělal dobře. Jednak režisérů je strašně moc, práce je málo a lidi do kin tolik nechodí. To malování je svobodnější a není tolik závislý na financích. A hlavně jde mu to a baví ho to, což je nejdůležitější,“ řekl pyšný táta Olmer s tím, že synovi do práce ani trochu nemluví.

„Jejej, kdepak. Mně se líbí, co tvoří, a myslím si, že to má vzestupnou tendenci, co dělá. Jak jsem říkal, já malíř nejsem a on sám nejlíp ví, jak a co má na plátnu ztvárnit. Teoretizování a rady jsou na nic,“ dodal Vít Olmer, který přítomným fotografům zapózoval i se svojí manželkou Simonou Chytrovou.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s režisérem Vítem Olmerem Hana Hoschlová

Fotogalerie
22 fotografií