Na pódium měli sice vyjít až v devět hodin večer, už kolem druhé odpolední se ale začali členové skupiny trousit do zákulisí.

Rodinný podnik

První se chopil mikrofonu David Koller (56) a vyzkoušel si tóny snad všech písniček. Doprovázel ho nejen syn Adam (30), který s kapelou bubnuje, ale také třináctiletý Benjamin s blonďatým hárem. Poté se ze zákulisí vynořil kytarista Robert Kodym (50) a Petr Chovanec alias P.B.Ch. (52). Přestože byly všechny kytary pečlivě naladěné, raději si projeli celý repertoár.

Nezahálel ani Michal Pavlíček (61), i když včera večer měl Lucii doprovázet jen k asi dvěma písničkám... Vzal s sebou také desetiletého syna Matyáše, který si to s tátou užíval.

Dvořák v letu

Doladit bylo třeba také technické detaily. „Zkouška trvala snad skoro čtyři hodiny. Byl to docela nářez, ale nechtěli jsme nic podcenit. Je to jedinečný koncert a nastartovat ho není nic jednoduchého, protože jsme jedna z nejtechničtějších skupin,“ popsal Blesku Michal Dvořák (51), který dorazil na zkoušku mezi posledními.

Před tím, než měl našlapaný koncert v devět hodin večer začít, museli totiž dohlédnout i na instalování speciální LED stěny. Na ní totiž chtěli fanouškům servírovat sestřih videoklipů, a dokonce i ukázek z filmů, ve kterých se hity Lucie objevily. „Speciální LED stěna za námi má šířku zhruba dvacet metrů a na výšku je vysoká šest,“ vysvětil hudební producent, který je zároveň ředitelem festivalu Soundrack.

„Od dnešního rána nemám na nic čas, ani na chvilku se nezastavím. Dnes jsem proto vstával v šest hodin ráno, protože jsme zahajovali festival. Je to hodně náročné, ale strašně mě ta práce okolo festivalu baví a naplňuje,“ svěřil Blesku zakládající člen Lucie.

Blesk Víte že...

Vystoupením Lucie festival Soundtrack Poděbrady nekončí. Navštívit ho můžete až do nedělní půlnoci, kdy vyvrcholí koncertem HBO Hra o trůny.

VIDEO: Markéta pořádně prověřila kvality večírku v Obecním domě po charitativní přehlídce Terezy Maxové

Video
Video se připravuje ...

Markéta pořádně prověřila kvality večírku v Obecním domě po charitativní přehlídce Terezy Maxové Jan Jedlička, hudeba: Kevin MacLeod

Fotogalerie
23 fotografií