Před lety ho rakovina připravila o jednu ledvinu. Pak bojoval s rakovinou prostaty. Jak před nedávnem informoval web Expres.cz, oblíbený herec prý čelí neúprosné hydře znovu, už potřetí! Sám naznačil, že je zle. „Je to blbý, ale přál bych si, aby byli všichni u nás v rodině zdraví. A věřte mi, že to teď hodně potřebujeme...“ svěřil Munzar v Českém rozhlase 2.

Podle lidí z blízkého okolí se opět podrobuje nepříjemné léčbě. Na telefonický dotaz Blesku herec nereagoval a ihned zavěsil. Leccos může ale naznačovat i další obsah jeho rozhlasového povídání. V něm Munzar sám od sebe bilancoval.

Prý si uvědomil, že nežil správně. „Pořád jsem někam pospíchal, teď vím, že se to nemá. Byl jsem neustále v kvaltu a některé věci jsem nestačil prožít tak, jak jsem chtěl. Něco bych rád opravil nebo se rozhodl jinak,“ prohlásil herec v éteru.

V dvojím ohni Munzar už tři roky obětavě pečuje o manželku Janu Hlaváčovou. Herečka trpí Parkinsonovou chorobou a depresemi a kvůli tomu musela už definitivně pověsit hraní na hřebík. Nemohla se ani krátce objevit v šestém pokračování filmových Básníků coby sestra Tonička.

Luděk si ale neumí představit, že by veškerá starost o Janu padla pouze na jejich dceru Báru Munzarovou (45). Už tak herečka v poslední době odmítá všechny nabídky. A tak žije Munzar v dvojím ohni.

Při všech zdravotních potížích ještě Munzar založil Nadaci Aleny a Luďka Munzarových. Díky ní se stal majitelem rohového činžáku za téměř 50 milionů na pražských Vinohradech. Cílem nadace je rozvoj a podpora výkonných umělců. Nájemníci ale nejsou s panem domácím spokojeni. Dům se už dva roky rekonstruuje a současní obyvatelé mají pocit, že má sloužit movitějším zájemcům. Možná i to přispívá k podlomenému zdraví herce.

Fotogalerie
30 fotografií