Najatý personál potáhl schody do kostela rudým kobercem, aby už samotný vstup měl patřičný punc noblesy, a kolem šesté večer se začali sjíždět hosté. Aby řidiči věděli, kam s luxusními auty, navigoval je muž v zelené reflexní vestě.

Mezi prvními se objevila hlava rodinného klanu Václav Kočka. „Oslavenec přijel asi necelou hodinu po otci v rolls-roycu,“ hlásili z místa fotoreportéři Blesku s tím, že dorazili i další členové rodiny.

A pak už následovala přehlídka slavných i méně slavných lidí, které si Jan Kočka na svůj velký den pozval – mimo jiné i Hanka Mašlíková s manželem, exministr Pavel Němec, politik Karel Březina nebo Michal David. Mezi honosnými dary nechybělo nejdražší šampaňské, luxusní mobil nebo klenoty z »Pařížské«.

Rodina Kočků je známá jako provozovatelé Matějské pouti v Praze. Do povědomí veřejnosti se ovšem dostali i jednou tragickou událostí. Starší syn Václava Kočky, rovněž Václav, který šel v otcových stopách a také podnikal v pražském lunaparku, byl totiž zavražděn v roce 2008 na křtu knihy Jiřího Paroubka.

Zastřelil ho třemi ranami Bohumír Ďuričko přímo před očima všech v restauraci Monarch v centru Prahy. Za vraždu dostal Ďuričko 13 let.

Fotogalerie
28 fotografií