Tomáš zemřel v sobotu na Jednotce intenzívní péče Kliniky infekčních, parazitních a tropických nemocí v pražské Nemocnice na Bulovce. Zde byl hospitalizován od 2. září. A ze začátku komunikoval prostřednictvím sms zpráv se svým kamarádem Honzou.

Jdu už do kopru. Dovezli mě sem na poslední chvíli,“ napsal zprávu kamarádovi z divadla Honzovi. Potom ho v dalších esemeskách informoval, že má zápal plic, horečky už ale z dvaačtyřicítek klesly, potom zase stouply, že je na kapačkách a občas na kyslíku. Jeho stav se ale nelepšil a potom přišla SMS: „Honzo! Je centrální žilní katetr bezpečný? Prý mi může hrozit embolie. Bojím se!“ Valíkův stav se horšil a zajištění vstupu kanylou do centrálního žilního řečiště bylo nevyhnutelné. Jinak by nemohl přijímat výživu ani léky.

FOTOGRAFIE HERCE TOMÁŠ VALÍKA >>> ZDE!!!

Potom mi psal, že to přežil. Chtěl jsem ho navštívit, on to ale rázně odmítl. Věděl jsem dlouho, že je nemocný. Nikdy mi ale neřekl, co mu vlastně je. Trošku mi to bylo divný, říkali jsme si všechno, já se ale neptal,“ sdělil Aha! Honza.

Jedna z posledních Valíkových sms kamarádovi v polovině září byla tato: „Výsledek  CD 34 lymfocitů byl 560. Neboj, bojuju!“ Potom už napsal jen pár SMS a odmlčel se, na Honzovy zprávy přestal odpovídat.

Záhadnou nemoc tajil

Záhadnou nemoc chtěl herec stůj co stůj utajit. Jisté je, že s ní bojoval spoustu let. Selhala mu veškerá imunita a zemřel v bezvědomí. „Měla jsem ho moc ráda. Když se mu přitížilo, pár týdnů si vždycky na našem oddělení pobyl. Vždycky se nám ho podařilo dát do kupy. Teď už to bylo ale zlé a když ho přivezli, hospitalizovali ho přímo JIP,“ sdělila zdravotní sestra z infekční kliniky Nemocnice na Bulovce.

VŠE O SMRTI HERCE TOMÁŠE VALÍKA NA BLESK.CZ >>> ZDE!!!

Fotogalerie
34 fotografií