Když Gott vstoupil na pódium, dočkal se velkého potlesku a moderátor Karel Šíp hned ocenil jeho vousatou image. „Jednou nějak jsem se přestal holit, a když jsem se na sebe podíval, tak jsem se musel pochválit,“ smál se Gott. „Nechal jsem to, ale trošku jsem byl zklamanej, že ten kolega Tom Jones mě hned začal napodobovat. Viděl jsem jeho billboard, že zpívá někde u Liberce, a má to samý,“ pokračoval vesele.

Karel Šíp na to hned reagoval, že ministr financí má bradku také. „To dělá dobře,“ řekl Gott, podle kterého musí ale každý zvažovat, jak by s ní vypadal. „Premiérovi by to neslušelo, vypadal by jako Lenin,“ rozesmál zpěvák publikum.

Došlo i na roubenku, kterou Karel Gott staví na severu Čech. „To zní hezky »Karel staví«,“ reagoval opět vesele Gott na Šípův dotaz. „Já jsem vždycky toužil mít někde v horách v krásné krajině takovou skromnou chaloupku, tam se zašít a pěkně odpočívat,“ dodal. Vtipkoval, že to, jak mu chaloupka roste, sleduje v médiích. „Z Německa tam jezdí zájezdy,“ dodal. Šíp mu přitom připomněl, že v minulosti byl velkým nepřítelem chalupaření. „No nějak mi to nepasovalo k našemu povolání,“ přiznal Gott, o kterém je známo, že v minulosti na odpočinek nebyl.

Video
Video se připravuje ...

Co si Karel Gott myslí o nové Škodovce? Pojí nás velký úspěch! Markéta Reinischova, Petr Soukup

Nemoc ale jeho pohled na život změnila, což přiznal vzápětí, když se ho Šíp ptal, zda na prodělané zdravotní bitvě vidí i něco dobrého. „Pozitiva mě napadají hned: Teď si vážim toho, že právě takhle vypadám, že je mi dobře, že mám chuť zpívat, mám chuť se vracet ke svým dětem. Že si toho vážim. Předtim jsem to považoval za samozřejmé. To byl kalendář, pořád plány, nevážil jsem si toho. A pak to najednou to přijde ze dne na den. Oznámí ti to. A všechno je jinak. Všechno se odříká, najednou »škrt« a je to,“ popsal slavík své pocity.

Pak zvážněl. „Přijdou myšlenky, je to jenom taková pauzička nebo už na mě čeká ta s tou kosou? Člověk začne přemýšlet: asi to tak mělo bejt. Udělal jsem, co jsem chtěl, nebyl jsem tu zbytečně, splnil jsem si svoje sny,“ pokračoval.

Teď už je ale naštěstí zdráv. „Od doby, kdy mě každý den začalo bolet někde jinde, tak už jsem uzdravenej, už jsem v pořádku,“ řekl vesele. A prozradil i něco o svých plánech do budoucna. „Kamarádi už mi napsali nové písně. Přemýšlím, jak se navrátit, a došel jsem k tomu, že jednomu se chci vyhnout... A to je s velkou pompou se vrátit: hopla, teď přicházím já znovu a teď se všichni...,“ vysvětlil a Šíp ho doplnil slovem »projímadlo«. Mistrův come-back tak bude co nejnenápadnější. „Úplně bez velkého vytrubování, jako po malé pauze, což zpěváci dělají. Postupně, menší prostory, malá měststká divadla,“ vysvětlil a pak dokonce zanotoval pár stupnic na důkaz, jak mu to zpívá.

Fotogalerie
24 fotografií