Jméno herce Petra Rychlého se v poslední době skloňuje velmi často zejména díky pořadu Tvoje tvář má známý hlas, kde oslnil třeba jako Hana Hegerová nebo zpěvák Honza Nedvěd. I když na první pohled herec vypadá, že vše zvládá úplně v pohodě, musí na sebe dávat pozor. Před několika lety totiž prodělal infarkt.

„Tělo a psychika si řeknou, kdy už je toho moc,“ uvedl Petr Rychlý v rozhovoru pro Magazín MF Dnes. „Od té doby si věci lépe plánuju. Nedělám už takové věci, jako že jsem jel do Ostravy na ples a po něm se v noci vracel do Prahy. Teď tam raději přespím, abych byl odpočatý,“ vysvětlil herec.

Rychlý také zavzpomínal, jaké to bylo, když mu lékaři sdělili, že právě prodělal infarkt. „V první chvíli panika. Obrovská panika. Myslíte na budoucnost. Na rodinu, kterou zaopatřujete. Co bude dál? Jaký se vrátím domů? Pak jsem si načetl veškeré názory a diskuze na internetu. Z toho jsem si udělal vlastní názor a zvolil cestu,“ uvedl.

Dnes je už naštěstí herec v pohodě. Hned tomu ale tak nebylo. „Nechal jsem se uschopnit dřív, což nebylo dobré. Do té doby bych nevěřil, jak je hraní divadla fyzicky náročné, i když jde o menší roli.“ Avšak podle výkonů, které Rychlý předváděl v Tváři, je jasné, že se mu fyzicky daří skvěle.

Fotogalerie
18 fotografií