Jednalo se o náhradu aortální chlopně. Operace probíhala standardně a trvala v celkové anestézii dvě a půl hodiny. Pacientka už byla přeložena na jednotku intenzivní péče. Po hospitalizaci bude následovat zhruba třínedělní lázeňská péče a soustředěná rehabilitace,“ uvedl pro ČTK přednosta kardiocentra této nemocnice Ivo Skalský.

Těším se na všechny diváky a slibuju, že nic nezameškám. Všechno společně doženeme,“ vzkázala s humorem z nemocničního lůžka Janžurová, která 19. května oslaví pětasedmdesátiny a kterou zajisté v těžkých chvílích podporuje celá její rodina.

Vzdala se Thálie

Operace byla podle všeho dlouho dopředu plánová, a tak lze spekulovat o tom, že s ní souvisí fakt, že se na začátku února herečka vzdala nominace na Ceny Thálie, na kterou by za roli královny Alžběty ve hře Audience u královny bez pochyb dosáhla. „Paní Janžurová požádala, aby ji vyjmuli. Dala tak přednost mladším kolegům, kteří teprve o úspěch na jevišti bojují,“ prozradil tehdy zdroj Blesku ze zákulisí cen.

Vynucené změny (nejen) v Národním

Národní divadlo v souvislosti s nezbytnou rekonvalescencí Janžurové připravuje změny v hracím plánu Stavovského divadla. Inscenace Les a Mikve budou v březnu nahrazeny jinými tituly z repertoáru. „Diváci mohou ve stejný den navštívit náhradní představení, nebo svoje vstupenky vrátit v místě zakoupení,“ dodal k tomu Staněk. Náhradní reprízy inscenace Audience u královny se podle něj odehrají letos na podzim. Divákům zůstávají vstupenky v platnosti, mohou je případně i vrátit.

„Děkujeme divákům za pochopení nestandardní situace a paní Janžurové přejeme brzké uzdravení. Těšíme se na její návrat na jeviště první scény,“ podotkl její ředitel Jan Burian. Svůj březnový repertoár pozmění také pražské Divadlo Kalich, kde Janžurová hostuje ve třech inscenacích. „Jde o představení Božská Sarah, Na mělčině a Sbohem, zůstávám,“ připomněl mluvčí této scény Jaroslav Panenka.

VŠE O IVĚ JANŽUROVÉ A JEJÍCH ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍCH ČTĚTE >>> ZDE!!!

 

Fotogalerie
35 fotografií