Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Janžurová není jediná, koho zradilo srdce: Kdo ze slavných musel také pod kudlu?

/
  • Iva Janžurová není jediná, koho potrápilo srdce.
    22. února 2016 ● 14:04

    Herečka Iva Janžurová se podrobila velmi náročné operaci srdce. Jednalo se o náhradu aortální chlopně, kterou provedli chirurgové pražské Nemocnice Na Homolce. Problémy se srdcem ale měly i jiné slavné tváře. A ne vždy to dopadlo dobře...

  • 1.

    Iva Janžurová (76) - herečka

    Iva Janžurová podstoupila plánovaný zákrok v Nemocnici Na Homolce. Jednalo se o náhradu aortální chlopně. Operace podle lékařů probíhala standardně a trvala dvě a půl hodiny. Po operaci byla herečka převezena na JIP, a bude-li vše v pořádku, měla by následovat zhruba třítýdenní rehabilitace, než ji pustí domů.

    Iva Janžurová
    Autor: Robert Vano, archiv Blesk

  • 2.

    Michal Viewegh (53) - spisovatel

    V prosinci 2012 přepadla Michala Viewegha náhlá srdeční slabost. Byl doma sám a kvůli podezření na infarkt si zavolal záchranku. Ta ho odvezla do IKEM, kde lékaři zjistili, že má prasklou srdeční aortu. Cestou na sál ho už museli oživovat a po zákroku zůstal několik dní ve vážném stavu. Do nemocnice se tak dostal za pět minut dvanáct.

    Michal Viewegh
    Autor: profimedia

  • 3.

    Václav Hybš (80) - hudebník

    Ucpaná aorta kapelníka Václava Hybše málem připravila o život. S velkými bolestmi a srdcem, které už téměř nepracovalo, dokázal v září 2014 přijet k doktorce. Ta ho okamžitě nechala převézt na sál, kde ho operovali. Lékaři mu museli otevřít celý hrudník a voperovat mu dvojitý bypass.

    Dirigent Václav Hybš
    Autor: MACHAN,HYKL,KUNDRAT,PATEK

  • 4.

    Radek Brzobohatý (†79) - herec

    Stejně jako prasknutí srdeční aorty, je i prasknutí břišní aorty smrtelně nebezpečné. Tak jako se to stalo herci Radku Brzobohatému. Tomu den před nedožitými 80. narozeninami praskla výduť na břišní aortě a bohužel za 41 minut, během nichž se mu intenzivně věnovali specialisté, zemřel.

    Radek Brzobohatý
    Autor: Foto pro Blesk – Jan Veselý, Jaroslav Tatek a FTV Prima

  • 5.

    Pavel Bobek (†76) - zpěvák

    Srdce v roce 2011 zlobilo i zpěváka Pavla Bobka. Kvůli náhlé srdeční slabosti musel zrušit veškeré koncerty. Zpěvák okamžitě navštívil lékaře. Ten sice vyloučil infarkt, ale poslal ho ihned na operaci srdeční chlopně. Ačkoliv šlo o minimálně invazivní způsob operace jen v částečné narkóze, jeho stav po zákroku byl velmi komplikovaný.  Po dvou týdnech na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, kde bojoval o život, se jeho stav konečně zlepšil.

    Pavel Bobek
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Karel Štědrý (78) - herec

    Na dovolené v Jihoafrické republice měl Karel Štědrý srdeční příhodu a po návratu domů mu lékaři diagnostikovali nedomykavost srdeční chlopně. V červnu 2011 podstoupil operaci.

    Karel Štědrý
    Autor: Archiv Jožky Černého, archiv Blesku

  • 7.

    Juraj Jakubisko (77) - režisér

    Juraj Jakubisko podstoupil kvůli špatné levé komoře transplantaci srdce před necelými čtyřmi lety a byl tehdy vůbec nejstarším pacientem v Česku, který tak náročnou operaci podstoupil. Pět měsíců čekal na první místo v pořadníku, dalších sedm měsíců se čekalo na dárce. Operoval ho přednosta kardiocentra IKEM Jan Pirk.

    Režisér Juraj Jakubisko
    Autor: ČT, herminapress.cz

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy