„Jako by nestačilo, že mně manžel lhal a podvedl mě, každý den jsem vystavena velkému stresu a nepříjemným dotazům. A proto jsem se rozhodla naposledy promluvit…,“ říká Patrasová úvodem svého prohlášení pro web revue.idnes.cz.

A smutná herečka v něm také říká, že se jí Felix k poměru s o 40 let mladší výtvarnicí přiznal. „Doznal dokonce i to, že mi několikrát lhal a strávil s ní i nejednu noc,“ napsala herečka, která podle svých slov následně vyzvala manžela, aby se tedy ke své nové lásce odstěhoval. Ten to ale odmítl s tím, že svou ženu miluje a chce s ní dál žít.

„Rozhodla jsem se dát mu ještě šanci. Přeci jen jsme spolu strávili dlouhých pětatřicet let, ze kterých vzešly dvě úžasné a hodné děti,“ tvrdí Dáda, podle které právě jejich potomci nepříjemnou situací velmi trpí.

O manželově milence se nicméně Patrasová příliš vyjadřovat nechce. „Myslím, že času už mi vzala dost. Stejně tak jako mému muži, ze kterého vysála veškerou energii a chuť do života. Ubrala mu roky a tím ho začala zabíjet… Je to velmi tvrdá, nelítostná a slávychtivá žena,“ řekla revue.idnes.cz Dáda, která si prý přesto myslí, že má Gelemová dost rozumu na to, aby přestala jejich rodinu dál ničit. Patrasová své sokyni v lásce také na dálku vzkázala, že se jí jejich manželství nepodaří pošlapat, protože je příliš silné. A připomíná, že to byla právě ona, kdo byl u Felixových vzestupů i pádů a kdo ho nikdy nenechal na holičkách.

Herečka také odmítla, že by na pořadu dne byl rozvod. „Jediný papír, na kterém si trvám, je majetkové vyrovnání,“ prohlásila herečka, která také požádala veřejnost o soukromí, protože se prý cítí velmi vyčerpaná a potřebuje klid.