Jeho zákonitá žena Dáda Patrasová (59) totiž vcelku pochopitelně hyperaktivitu svého muže neocení potleskem ani pochvalou. Jak tedy vlastně probíhal den, který se možná stal zásadním krokem ke konci jednoho poměrně stabilního manželství?

Dopolední rande s milenkou

Osudným dnem bylo toto úterý. Den, kdy se konal pohřeb Dádiny tetičky. Snad jen shodou okolností ženy, o které Patrasová prohlásila, že zachránila její manželství. Právě ten den měl Felix Slováček napilno. Ještě před pohřbem se totiž vydal za milenkou Lucií Gelemovou – ano tou, se kterou se zhruba před týdnem okázale rozcházel nedaleko Václavského náměstí a o které říkal, že zmizí z jeho života. Výtvarnici Lucii naložil do svého auta, prý ji pomohl s jejími plátny, a pak spěchal domů za manželkou, která se kvůli zesnulé příbuzné utápěla v slzách.

Odpolední pohřeb s manželkou

Felix se převlékl, nasadil soucitný výraz a společně s Dádou a dětmi vyrazil na pohřeb do Vinoře. Tam se snažil být své ženě oporou, byť ta si od něj docela držela odstup, i když v té chvíli ještě netušila, že před pár hodinami byl Felix se svou milenkou. Po pohřbu šel muzikant na kar, ostatně, utéct z posledního rozloučení se jednoduše nesluší. Dlouho ale mezi smutečními hosty nevydržel.

Večerní párty s kamarády

Ani na karu se Slováček dlouho neohřál a brzy zmizel do pražského Mánesa, kde se konal křest Kateřiny Mátlové. To už byl ale samý úsměv a večírek si řádně užíval.

Tři náročné akce v jeden den nakonec Felix Slováček zvládl, jenže se vyskytl problém spočívající v tom, že fotografové Blesku ho na dostaveníčku s Gelemovou zvěčnili. Po chvilce zapírání musel s pravdou ven a následně udělal to, co musel: zavolal Dádě a přiznal, že se s Lucií znovu viděl.

Reakce jeho manželky byla jasná a přímá: „Už mu nevěřím!“ pronesla Dáda pevným hlasem. V zápětí ale naznačila, že ani další Felixova podpásovka nemusí nutně znamenat konec jejich manželství: „Mám strach o zdraví svého muže. Bojím se, že paní Gelemová mu ubírá život,“ řekla a není se čemu divit. Takové životní tempo by stěží zvládal i o polovinu mladší muž.