Lucka, které se před půldruhým měsícem narodil syn Adam, si ve filmu měla zahrát učitelku češtiny a chemie a moc se na to těšila. Potom jí ale došlo, že to snad není její  poslední role, a dala přednost malému synovi.

Vyprahlé Čechy s tropickým počasím by mu určitě dobře neudělaly, a tak celá rodinka zůstává v Kanadě. „Lucku naprosto chápu a Anička je taky skvělá. Je to obrovský komediální talent a má podle mého našlápnuto být takovou paní herečkou, jakou je třeba Janžurka,“ podotkl Troška s tím, že Lucii slíbil, že v další jeho pohádce nebo filmu s ní určitě počítá.

„Tentokrát si režisér nenašel herečku, ale herečka režiséra. Jednou jsem se takhle potkal s Lucií a ona, že by v nějakém mém filmu moc ráda hrála. A tak jsem ji hned obsadil do Babovřesek a rozhodně tak učíním i v dalším mém počinu,“ rozhodl se Troška. Točit začíná už koncem prázdnin.

Pohádka bude propojovat reálný život s nadpřirozenem. „Strašidla už nemají v lese koho strašit, tak se odstěhujou do prázdného zámku. Ten je ale obce, musí si ho tedy koupit, nebo platit nájem. Vše dopadne tak, že strašidla budou chodit do práce,“ vysvětlil Troška.

Fotogalerie
7 fotografií