Režisér Vít Olmer s manželkou Simonou Chytrovou si s několika přáteli udělali příjemné odpoledne v centru Prahy. Na venkovní zahrádce jedné restaurace se všichni sesedli k jednomu stolu a popíjeli víno.

Operaci, která trvala osm hodin a která mu zachránila život, podstoupil před devíti lety. „Každý den musím brát asi padesát léků, ale to se nedá nic dělat, a na kontrolu musím docházet každé tři dny,“ prozradil po operaci režisér.

Játra režisérovi zničila cystóza, tedy nemoc, při které se v orgánu tvoří cysty. „Váha jater s obrovskými cystami činila neuvěřitelných 12 kg,“ svěřil se před časem serveru Domácí dialýza Olmer s tím, že nová játra mu po operaci začala fungovat téměř okamžitě. „Voperovaná játra nastartovala hned na operačním stole, ledvinka zpočátku trochu zlobila, u ní to bylo takové buď, anebo,“ svěřil se Olmer před lety v rozhovoru po deník Aha!

Předtím rok a půl pravidelně docházel na dialýzu a jako každý jiný pacient měl přísný zákaz alkoholu. Na to už ale vyléčený Olmer nejspíš zapomněl…

Fotogalerie
8 fotografií