Musil už prý vše, co chtěl říct, světu sdělil. Nevidí tedy důvod, proč se připojit k ostatním z průvodu. Sledovat ho však bude pečlivě i tak. Letošní průvod gayů a lesbiček Prague Pride odstartuje dnes ve 12:00. Blesk.cz ho bude samozřejmě sledovat!

Důvodem, proč se Musil nezúčastní, však není netečnost v otázkách adopce dětí homosexuálními páry či otáčení se zády k problémům 4% menšiny. Nadále jednoduše nechce demonstrovat svou sexuální odlišnost. Ovšem dění kolem festivalu sleduje aktivně i tak. Jen se veřejně nechce znovu předvádět. "Už mě to nebaví. Jsem na mužský a je to pro mne normálnost a samozřejmost. Svoje jsem řekl a udělal a pokud budu mít pocit, že chci něco říct – řeknu to," sdělil serveru boyler.cz.

Dále pokračoval: "Osobně už totiž nemám pocit, že barevnost průvodu je to nejdůležitější. Nejdůležitější pro mě je, že vím kdo jsem, kam patřím a jestli si mě ti, které mám rád váží."

Prague Pride bude Blesk.cz sledovat. Akce začíná dnes ve 12 hodin!

Prague Pride 2014

Karnevalový průvod hrdosti se v Praze koná už počtvrté. Poprvé prošel centrem hlavního města v roce 2011. Tehdy se do něj zapojilo 8000 lidí. Minulý rok to bylo 20.000 lidí. "Věříme, že letos přijde minimálně tolik lidí jako loni. Záležet bude ale hodně na počasí," řekla o festivalu Bohdana Rambousková z pořadatelského týmu. Podle ředitele festivalu Czeslawa Walka je průvod pro všechny, kdo si chtějí užít sobotní odpoledne v Praze.

Letošní festival se zaměřil na situaci gayů a leseb na Východě. Atmosféru průvodu jim mají zprostředkovat přes zabezpečené mobilní aplikace "avatarové". Z místa jim mají posílat snímky, vzkazy a videa. Zatím se jich přihlásilo na 600. Do systému se připojily i více než tři stovky lidí ze zahraničí. Dosud si svého pražského zástupce našlo 134 cizinců.
Fotogalerie
7 fotografií