„Měla jsem zápal plic, takže jsem devět dnů ležela. Ale dneska jsem už vstala, protože zítra už mám zase další povinnosti,“ přiznala Blesku zadýchaná herečka.

Otoky nezmizely

Zápal plic se navíc zřejmě objevil krátce poté, co podstoupila operaci štítné žlázy. Tomu by podle názoru nejmenovaného pražského endokrinologa odpovídala i náplast zakrývající jizvu na krku. Jak na TýTý, tak na úterním předávání cen Magnesia Litera ji Havlová maskovala vysokým stojáčkem.
Přestože se na udílení výročních knižních cen objevila jen na otočku, bylo vidět, že dýchací potíže se už výrazně zlepšily. Otok v obličeji ale neustupuje.

Štítná žláza

Následků po zápalu plic se bývalá první dáma zjevně zbavila dřív než následků, které jsou s největší pravděpodobností spojené s problémy se štítnou žlázou, které Dagmar přiznala už dříve. „Ano, jsem nemocná a léčím se. Mám závažné, recidivující onemocnění štítné žlázy,“ svěřila Havlová v roce 2005.

BLESKOVÁ ZPRÁVA

Po zápalu plic se Havlová dala neskutečně rychle do pořádku. Už dnes večer ji v Divadle na Vinohradech čeká představení Rebeka.