Koncem března Blesk.cz informoval o tom, že Dagmar Havlová má na krku náplast. Odborníci se shodli na tom, že pod náplastí může schovávat jizvu po prodělané operaci štítné žlázy. Od té doby si Havlová dává pozor, aby nevyšla do společnosti bez toho, aniž by měla rolák až ke krku.

Včera na předávání cen Magnesia Litera jizvu na krku opět skryla pod šaty s vysokým stojáčkem. Svršky upnuté až k bradě nosí nyní často, dokonce i na slavnostní večer TýTý, odkud si odnesla hned dvě zlatá zrcátka, si oblékla bílou košili zapnutou až ke krku. Později přiznala, že je to košile po jejím zesnulém manželovi a prezidentovi Václavu Havlovi.

Kromě schované jizvy, se ale zdá, že se zdravotní stav Dagmar Havlové pomalu lepší. Ještě před pár dny měla oteklou tvář a při přebírání zrcadla TýTý poděkovala jen třemi slovy, jelikož mohla sotva popadnout dech. Po přenosu navíc Blesk.cz přiznala, že byla týden na antibiotikách a ležela.

Když ale včera předávala cenu Magnesia Litera za poezii básnířce Kateřině Rudčenkové, mluvila už plynule a tolik se nezadýchávala. Zda jsou její stavy následkem onemocnění štítné žlázy, nebo v tom je něco jiného, zůstává otázkou.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová na TýTý: Oblékla si košili po mrtvém manželovi! David Turek, Tomáš Sovinský