Zesnulé herečce Jiřině Jiráskové, která by se dnes dožila 83 let, Zdeněk Podskalský ml. (56) nemůže zapomenout, že ho podvedla. Jeho otci slíbila, že vilu Podskalských v Malenicích odkáže jemu, ale místo toho ji přepsala na svoji pečovatelku Janu Svítivou (58). „Dědičkou je Jana. Není to fér, ale poslední vůli Jiřiny Jiráskové respektuji,“ řekl Podskalský, který si Jiráskovou bude muset znovu připomínat.

Hra pro Jiřinu

S nápadem vrátit na divadelní prkna hru pro Jiřinu přišel moderátor a producent Michal Herzán (65). „Jeho táta mi kdysi řekl, ať jednou udělám jeho hru Liga proti nevěře. Na té se prý nejvíce nadřel, protože mu Jirásková neustále čuměla přes rameno a musel ji neustále vylepšovat a proškrtávat. A já jsem teď domluvil s mladým a tu hru zkoušíme,“ prozradil Blesku Herzán.

Obsadili Klukovou

Hra se podle něj odehrává v blázinci. „Původně v ní vystupovali Jiřina Jirásková, Jana Brejchová a Vlastimil Brodský. Teď bude roli Jiráskové ztvárňovat Uršula Kluková, roli Brejchové Kateřina Kornová a roli Brodského Ivo Šmoldas,“ dodal Herzán.

Vzhledem k tomu, že mladý Podskalský je majitelem autorských práv na díla svého otce, znovuuvedení hry původně napsané pro Jiráskovou a spol. mu tak vydělá peníze. Premiéra Ligy proti nevěře bude v březnu v Divadle u Hasičů.