Zpěvák a kytarista Antonín Kny z kapely Fešáci navštívil těsně před Vánocemi svého velmi blízkého kamaráda Petra Novotného. Bavič měl z jeho návštěvy velkou radost.

Z fotografie, kterou se Novotný pochlubil je znatelné, že bavič už je opět ve formě. Antonín se u Notovného zastavil nejspíš nečekaně, jelikož se bavič a moderátor nestihl ani oholit. Nicméně s následky mrtvice statečně zabojoval. Už zase rozdává úsměvy na všechny strany a hýří vtipem.

Koncerm října měl Petr Novotný odcestovat s přáteli na dovolenou, ovšem osud s ním měl jiné plány. Letušky ho odmítly pustit do letadla, jelikož měli podezření, že je opilý či pod vlivem omamných látek. Pár minut na to Novotný zkolaboval.

Na místě ho okamžitě ošetřila záchranná služba a Petr Novotný byl odvezen do nemocnice, kde si poležel pěkných pár dní. Prodělal dvě náročné operace a několik dní byl v kritickém stavu. Jeho syn Pavel Novotný byl skálopevně přesvědčený, že jeho otec zabojuje a dostane se z toho. Měl pravdu, Petr Novotný je opět fit..