Po mrtvici, která ho postihla v pondělí ráno na pražském letišti Ruzyně, má velké problémy s pamětí a mluvením. To jsou pro oblíbeného baviče, jehož kadence slov vždy připomínala kulomet, zásadní vlastnosti.

Výpadky paměti

„Otec se snaží mluvit, ale jde mu to s velkými obtížemi. Pomalu se mu vrací paměť, snaží se skládat věty, ale po pár slovech je unavený,“ řekl Blesku bavičův syn Pavel Novotný (32). „Je teprve pár dní po operaci, takže je to logické... Ale už se sháněl po telefonu a pokoušel se nám rozdávat příkazy,“ snaží se Pavel alespoň trochu zlehčit otcovu vážnou situaci.

Zrušené kšefty

Rodina si zatím na rozdíl od táty Petra velmi dobře uvědomuje, že bavič a hlavně vyhlášený workoholik se už do stejného pracovního kolotoče nevrátí. „Do konce roku jsem mu většinu kšeftů zrušil a co šlo, udělám za něj. Je jasné, že otec už nebude dělat všechno jako před mrtvicí,“ míní Novotný mladší.

„Určitě se úplně ze šoubyznysu nestáhne, to by se zbláznil a my taky. Ale musí hodně zvolnit tempo a víc se starat o své zdraví,“ dodává bavičův syn.

Fotogalerie
7 fotografií