To je skandál, který nemá v českém showbyznysu obdoby. Slovenský producent Miro Irša inkasoval miliony od FTV Prima a nechal si je pro sebe.

„Nejhorší je, že podle mých informací klidně s ukradenými prostředky dál podniká,“ zlobí se jeden z poškozených, režisér Jiří Adamec. Producent mu dluží 750 tisíc korun. „Točí za zcizené peníze na Slovensku film,“ dodal filmař.

Rozhodl se shromáždit soupis poškozených a předat ho právníkům. „Budeme pohledávky vymáhat soudně. Představte si, že je nás skoro sto. Vedle realizačního týmu třeba Petra Janů, Petr Štěpánek, Karel Vágner, Václav Vydra, Jana Boušková a desítky dalších,“ vyjmenovává Adamec.

Varující dopis

Okradené celebrity chtějí před podvodníkem varovat ostatní. „Původně jsme chtěli rozeslat všem, kdo pracují ve filmové, televizní a vůbec showbyznysové branži, dopis, ve kterém bychom před podvodníkem a nebojím se říct zlodějem Iršou varovali. Věřím ale, že článek v Blesku bude stejně úderný a že se díky vám o tom lháři dozví každý,“ dodal Jiří Adamec, který je připravený zamezit dalšímu možnému okrádání lidí.

Fotogalerie
7 fotografií