Začalo to slibně. Z ničeho nic se na obrazovce objevila štíhlá kráska s plným dekoltem, která si filmem Holky z porcelánu všechny získala. I režiséra Juraje Herze. „Lenka nedostala roli jen kvůli zjevu, ale hrála výborně stejně jako Dáša Veškrnová,“ prozradil režisér. Kořínková však o herectví nechce ani slyšet.

„Ta role mě hodila do pozice prsaté naivky, které jsem se už nezbavila,“ říká. A právě tohle řemeslo by ji v současné době mohlo vytrhnout z neveselého života. Alespoň je o tom přesvědčena jiná zhroucená žena, romská zpěvačka Věra Bílá (58).

Herectví – jediná záchrana „Lenka byla vždy úžasná herečka. Nenechala jsem si ujít jediný film, kde hrála. Je škoda, že už se nikde neobjevuje,“ řekla Blesku Věra Bílá. Přestože sama zápasí s nepřízní osudu, Kořínkové poradila, co by jí mohlo pomoct v tom, aby se odrazila ode dna.

Vydělávala miliony, ale ničil ji chlast

Když Lence nevyšlo první manželství, deprese zaháněla alkoholem. Zachránilo ji nejen léčení, ale i knížky o dietách, které psala. Sama kdysi trpěla bulimií, takže sestavila speciální jídelníček. Vydělala miliony a poznala druhou lásku – fotografa Davida Holase.

Po svatbě následovalo několik šťastných let. Pak ale přišly na řadu hádky a každý z manželů se odstěhoval někam jinam. Opět přišel na řadu alkohol. Lenka v něm utápěla svůj žal. Následovalo další léčení a uzavřela se před světem. Jediný příjem má nyní zřejmě jen z hodin angličtiny, kterou učí. Alkoholu se prý ani nedotkne a možná se brzy dočkáme jejího velkého návratu. Bývalé herečce totiž televize nabídla vlastní show.

Fotogalerie
5 fotografií