A protože v neděli proběhl v Divadle Ta Fantastika vzpomínkový večer na legendárního Slavíka z Madridu, Olga s Waldíkem na hrob nesli pugéty od fanoušků z divadla. „Přes noc jsem je křísila ve vaně. Ty kytky nepatří mně, ale Waldemarovi, musela jsem mu je na hrob přinést,“ vysvětlila Blesku Olga.

V tašce si přinesla také čisticí prostředky a nesčetně hadříků. Se synem hrob umyli a vyleštili náhrobní kámen od akademického malíře a Matuškova velkého kamaráda Kristiana Kodeta (63).

Ukradli vázy i květiny

Matuškův hrob také od včerejška zdobí nové vázy. „Bohužel, někdo si je tady vždycky vypůjčí a potom už nevrátí, tak jsme museli koupit nové,“ komentovala Olga taktně. Lépe se krádež popsat nedá.

„Oni si lidé tady vypůjčí ale třeba i orchideu a nevrátí ji. My jsme ji sem s Waldíkem dali hned po příletu do Prahy a vydržela tady sotva pět dnů,“ svěřila ještě vdova. Pražské hřbitovy trpí nájezdy zlodějů už léta. Městská policie na ně nestačí...

Fanoušci si vzpomněli Tak necitlivě se k hrobu může chovat jenom ten, kdo Waldemara neznal. Naštěstí těch, kdo ho milovali, je mnohem mnohem víc. A to bylo v pondělí na Vyšehradě jasně znát. Pěveckému idolu se přišlo poklonit několik desítek lidí. Na kovboje Waldemara Matušku lidé nezapomněli.

Fotogalerie
11 fotografií