Blond vlasy, podobný účes. Přesně tak dnes vypadá Veronika Kánská, která se od své největší filmové role Blaženy Škopkové téměř nezměnila. Jen už se nemusí nechat fackovat od své mámy, staré Škopkové coby Heleny Růžičkové.

Kromě legendární rány jsou nezapomenutelná i prsa Blaženy, která v komedii ukázala ve svých šestnácti letech. Proto když čtenář Blesku zahlédl Veroniku u bazénu, neváhal a udělal několik záběrů. „Jéééé, vy máte moje fotky? Doufám, že tam nemám špeky. Ale to jste měli raději vyfotit paní Špinarovou, ta tam byla taky,“ zněla reakce filmové Blaženy, když jí Nedělní Blesk řekl o fotkách.

Pak se exherečka o dovolené rozpovídala. „Do Egypta jsme vyrazili v červenci, jezdíme tam s přáteli už léta. Vždy se nás sejde tak čtrnáct nebo patnáct, jak se podaří,“ prozradila Nedělnímu Blesku Kánská, která herectví pověsila na hřebík.

„Ne, už nehraju. Pracuji jako knihovnice ve vesnici Žiželice a jsem spokojená,“ řekla s tím, že ji lidé ale pořád na ulici oslovují Blaženo. Její jméno totiž po filmu zlidovělo.

„To víte, že mě lidé znají. Stalo se mi, že nejdřív jen tak na mě koukali a sázeli se, jestli jsem to já. Pak za mnou přišli a ptali se mě, jestli jsem Blažena,“ vysvětlila a dodala, že jí dokonce někteří ve vesnici jako Blaženě přejí i k svátku.

Ve filmu Blažena Škopková randila s místním hezounem Vencou Konopníkem, za kterého se pak provdala. Ve skutečném životě je z Venci řidič tiráku, který má dospělého syna a bydlí ve Strakonicích. Veronika Kánská vdaná není, ale žije se svým dlouholetým přítelem Miroslavem, se kterým vychovává sedmnáctiletou dceru Annu Marii a sedmiletého syna Adama.

Fotogalerie
1 fotografie