Mnohaleté soudní spory Ivany Jirešové s bývalým přítelem, novinářem Ondřejem Höppnerem (44) o opatrovnictví společné dcery Sofie (5) vyústily 13. března v  drásavé drama - soudním odnětím dítěte matce, protože nerespektovala nařízení střídavé péče. Srdceryvnou scénu, kde malá Sofie pláče a odmítá odejít od matky, si Jirešová natočila a poskytla ji reportérům Janku Kroupovi a Josefu Klímovi.

Podle informací Blesk.cz Jirešová opakované porušovala podmínky střídavé péče určené soudem. Otci nepředávala dítě v jeho opatrovnickém cyklu. Po výstrahách a pokutách přikročil soud ke krajnímu kroku – k odebrání dítěte.

Soudní vykonavatel na základě právního výměru pod dohledem sociální pracovnice předal dceru otci. Scénu, kdy dcera plakala a nechtěla odejít, Jirešová natočila a předala reportérům pořadu Soukromá dramata.

„Nemám nikde žádné dovolání.To, co se stalo, bylo otřesné. Byl to nejhorší den mého života. Osobně to považuji za zločin,“ řekla Blesku Jirešová. „Dcera v pořadu není jmenována a její obličej není vidět,“ doplnila. „K případu se odmítám vyjadřovat. Nesouhlasím se zveřejněním informací ohledně mé dcery Sofie,“ reagoval na dotaz, co říká na fakt, že jeho expartnerka předala video z odnímání dcery televizním reportérům, Ondřej Höppner. V současné době je Sofie zpět u matky, kam ji řádně předal otec dítěte.

Jirešová nerespektuje soud, hrozí jí tři roky

Ivana Jirešová podle informací Blesku nedodržela střídavou péči už několikrát. V lednu dokonce k incidentu vyjížděla i policejní hlídka a bývalý partner pak podal na Jirešovou trestní oznámení. „V tuto chvíli vše prošetřujeme.Zahájili jsme úkony pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do této chvíle jsme ještě nesdělili obvinění,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Fotogalerie
3 fotografie

Herečce za nerespektování soudního rozhodnutí hrozí až tři roky za mřížemi. Jirešová dceřina otce opustila krátce po narození dítěte a v únoru 2005 odešla k novému partnerovi, zpěvákovi Viktoru Dykovi.

O tom, kdo je otcem, rozhodl až test DNA. Höppner usiloval o pravidelný styk s dcerou soudní cestou několik let. Soud nakonec rozhodl o střídavé péči, kdy dcera je 14 dní u matky a 14 dní u otce. Oba rodiče mezitím založili nové rodiny, Jirešová se vdala, Höppner oženil a z nového svazku má další dceru. Spory o společnou dceru ale neustaly. Jak vypadá exekuce dítěte před kamerou, můžete vidět dnes večer v Soukromých dramatech na TV Prima.