Vendula Svobodová pláče. Před čtyřmi lety zažila tragický leden, když se zastřelil její manžel Karel. Nyní je opět v slzách.

"Na Petra bylo spolehnutí. Byl dokonce člen správní rady Kapky naděje, spolurozhodoval, do jakých nemocnic peníze půjdou, a byl i aktivním sponzorem," vysvětluje Vendula a dodává: "Byl mi blízkým člověkem s velkým srdcem. Měla jsem ho ráda jako člena rodiny.“

Před čtyřmi lety, 28. ledna, našla mrtvého s prostřelenou hlavou svého manžela Karla. Teď v pátek, 22. ledna, byla v centru Prahy v restauraci a čekala právě na Dodala. Nedorazil. Nikdy nechodil pozdě a Vendula hned tušila, že se něco děje. Zavolala mu a jeho telefon nikdo nezvedal. Až v pátek odpoledne se dozvěděla, že její kamarád si vzal život...

Fotogalerie
1 fotografie

Řekli o Dodalovi:

Monika Absolonová (zpěvačka): "Byl to jeden z nejhodnějších lidí, které jsem v životě poznala, a je mi ctí, že jsem mohla být jeho kamarádkou. Jeho odchod je pro všechny, kteří ho znali, obrovskou nezacelitelnou ranou."

Viktor Mráz a Michal Běloušek (producenti muzikálu Děti ráje): "V Petrovi jsme ztratili kamaráda, který pro nás znamenal štěstí, pohodu, noblesu a velkorysost."

Sagvan Tofi (zpěvák a herec): "Je tolik věcí, pro které mi bude chybět. A pořád přibývají další. Je to... Byl to jeden z nejlaskavějších lidí, co jsem kdy potkal. Jsem smutnej, smutnej..."