Podle informací Blesku obnovená premiéra muzikálu Dracula přinesla teď dědicům měsíčně půl milionu korun, což za deset měsíců dělá 5 milionů. Stejně na tom byl Golem, který se po skladatelově smrti uváděl ještě rok, což za 12 měsíců udělalo 6 milionů korun.

Navíc, v Karlínském divadle se čas od času objeví Noc na Karlštejně, která podle zdroje Blesku pro Svobodu znamená 100 tisíc měsíčně. Na dračku jdou stále desky, vysílají se písničky v rádiu a televizi. „Od nás může mít Karel Svoboda okolo 15 milionů ročně,“ řekl Blesku nejmenovaný pracovník OSA (Ochranný svaz autorský).

A to není vše. Svoboda vydělává i v Německu. Pohádky pro děti, filmy, to vše přináší tantiémy. Podle skladatelova někdejšího spolupracovníka roční zisk za poslední 3 roky od našich sousedů činí v přepočtu 5 milionů korun.

Tragická Svobodova smrt katapultovala zájem o jeho dílo do výšin. Není divu, že se v Divadle Hybernia znovu chystá obnovená premiéra Golema.

Fotogalerie
1 fotografie

Chystá se nový muzikál s hity Karla Svobody

Z písní Karla Svobody se staly už takové evergreeny, že se chystá z jeho nejslavnějších skladeb i muzikál. Mělo by jít o lehké zábavné komediální dílko, jehož příběh by Svobodovy písně inspirovaly. Podle informací Blesku by muzikál nesl název jedné z nejslavnějších Svobodových písní. Zřejmě Lady Carneval nebo Včelka Mája.

„Takovou věc jedině vítám a jsem přesvědčena, že Karel, který se celý život cítil nedoceněn, by byl polichocen,“ říká Vendula Auš Svobodová. Karlu Gottovi se nápad také líbí. „Rozhodně by jeho ústřední písní měla být Lady Carneval,“ je přesvědčen Slavík.