"Proti Daře Rolins bylo zastaveno trestní stíhání a moje klientka už není obviněna," řekl Dařin advokát Robert Vladyka s tím, že takto pro nedostatek důkazů rozhodla státní zástupkyně.

"Přiznám se, spadl mi kámen ze srdce. Zdálo se mi, že to nikdy neskončí. Není v mých silách na to přestat jednou pro vždy myslet, ale to že mě zprostili obvinění, cítím jako ohromnou úlevu," napsala esemeskou Blesk.cz Dara. "Mohu říct jen jedno, je mi nesmírně líto celé této tragédie, i toho, že jsme byli oba v nesprávný čas na nesprávném místě," dodala zpěvačka.

Co se osudného dne stalo?

K tragické nehodě došlo 8. července v Šáreckém údolí. Motocyklista Jiří Rotrekl se v sobotu v poledne vracel z pražské Šárky z rybaření domů. Jel na malém motocyklu, který nedosáhne vyšší rychlosti než 40 km/hod. Podle policie se muž zrovna vyhýbal popraskané vozovce. Došlo přitom ke srážce s automobilem jedoucím v protisměru, který řídila Dara Rolins.

Zpěvačka přiznala, že její terénní mercedes je příliš velký na úzkou cestu, která vede k jejímu domu v Divoké Šárce. Pořád se jí honí hlavou, že kdyby měla menší auto, tak se to stát nemuselo. Vinu podle ní nese také stav vozovky. Je to tam samá díra, nikdo to od nehody neopravil.

Rolins s obviněním nesouhlasila a podala proti trestnímu obvinění stížnost. "Dostali jsme oznámení o zahájení trestního stíhání, tak jsme proti němu podali stížnost. Nyní čekáme, jak rozhodne státní zastupitelství,“ řekl deníku Darinin právník Robert Vladyka.

Časová osa případu

10. 7. 2010 – Dara Rolins ve svém terénním mercedesu srazila Jindřicha Rotrekla na mopedu. Ten při nehodě zemřel.

12. 7. 2010 – Zpěvačka se zhroutila a zcela se uzavřela před světem.

Dara Rolins přišla ráno k výslechu v doprovodu svého právníka
Autor: Jiří Černohorský

13. 7. 2010 – Rolins napsala vdově dopis, ve kterém celé tragické události lituje. Vdova ale viníka nehody vidí ve zpěvačce.

16. 7. 2010 – Proběhl pohřeb Jindřicha Rotrekla v Nebušicích u Prahy. Celý obřad provázely slzy, nářek, nezměrný smutek ale také opovržení a nenávist. Dara v den pohřbu utekla do Bulharska.

18. 7. 2010 – Rolins poprvé od nehody promluvila. „Zapomenout se mi nedaří. Mohu si jen přát, abych zase jednou klidně usnula. Teď ale není vteřiny, abych to neměla před očima,“ řekla psychicky vyčerpaná zpěvačka.

21. 7. 2010 – Rodina se rozhodla, že milion, který Dara nabídla v případě viny jako odškodnění, je málo. Požaduje bezmála 10 milionů.

24. 7. 2010 – Dara se vrátila z Bulharska. Oporou jí byla Simona Krainová.

17. 8. 2010 – Rolins se podrobila výslechu policie. Aby se vyhnula médiím z místa ji odvezl policejní řidič.

18. 9. 2010 – Dara poprvé od nehody vystoupila na pódiu. Bylo to pro ni jedno z nejtěžších vystoupení v životě. Zvládla ho, i když se slzami v očích.

8. 10. 2010 – Rolins bylo oznámeno obvinění z usmrcení z nedbalosti.

28. 10. 2010 – Zpěvačka podala stížnost proti trestnímu stíhání.

2. 11. 2010 – Trestní stíhaní proti Daře Rolins je zastaveno.

605189:gallery:true:true