Protože dům nestojí na ostrově ale na pobřeží, mohli autoři návrhu použít těžší materiály, které stavbu pomohly lépe integrovat do skalnatého terénu s lesním porostem.

Budova má takřka skulpturální střechu. Skládá se z několika lomenic vyrobených z přírodního betonu. Jedna z nich zůstala prázdná. Beton zde nahradilo sklo. Vznikl tak stylový vstup do domu, který návštěvníkům nabízí pohled na pobřeží.

Z pohledu od lesa nemá dům skoro žádná okna, díky čemuž perfektně chrání soukromí obyvatel. Tma uvnitř přesto není. Přirozené denní světlo do domu přivádí několik oken umístěných na střeše.

Část domu obrácená směrem k vodní hladině je naopak zcela otevřená. Velkorysé prosklení sahá od střechy až po podlahu a pokračuje v rozlehnou terasu, ze které je úžasný výhled na pobřeží. Společně s podlouhlým tvarem obývacího pokoje vytváří iluzi, díky které dům vypadá jako loď uprostřed lesa.

Letní domov nedaleko Stockholmu vypadá jako loď uprostřed lesa

O zajímavá řešení není nouze ani uvnitř stavby. Za prostornou společenskou zónou se nacházejí 3 ložnice, kuchyně a koupelna. Vše je důmyslně ukryto za pojízdné panely ze dřeva.

Dům pro hosty je zcela nezávislý. Kromě ložnice je zde také koupelna a kuchyně. Nechybí ani domek se saunou. Tvoří ho blok betonu, který se nachází hned vedle soukromého přístaviště.

Stavba v roce 2013 získala cenu Dům roku v prestižní architektonické soutěži WAN.

Fotogalerie
15 fotografií