Přestože jsou si vědomy toho, že budou byt obývat jen určitou dobu, rády by svou neutěšenou koupelnu proměnily v oázu klidu, kde se mohou nejenom mýt, ale i krásně relaxovat.

Designérka Soňa Malinová se proto pustí do přestavby s minimálními stavebními zásahy, ale o to s větší estetickou invencí.

PROSTOR
Byt se nachází ve starším domě. Koupelna je malá a v nepříliš dobré kondici. Obklady, baterie i další vybavení místnosti volá po opravě nebo výměně. Velkou výhodou je okno, které do místnosti přivádí dostatek přirozeného světla, vysoké stropy a krásné dřevěné obložky na dveřích. Ty jsou zde hned dvoje.

PŘEDTÍM
V maličké koupelně je velká vana a umyvadlo. Obklady i dlažba jsou místy poškozené, kohoutky staré. Zeď pod umyvadlem se rozpadá. K odkládání slouží starší dřevěná polička a židle. Zcela zde chybí místo na ručníky a další nezbytnosti. Nedokonalosti podlahy kryje koberec.

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako... Stará koupelna se změní v ráj pro tři Rusalky. Česká televize

NYNÍ
V koupelně zůstala z původního vybavení pouze hluboká litinová vana. Zcela nové jsou bílé elegantní obklady, geometrická dlažba i umyvadlo. Nad ním je krásné kruhové zrcadlo, které designérka ozdobila dekorací s florálním motivem. Přibyly také svícny, květiny a hlavně praktické úložné prostory v podobě repasované skříňky.

Ze staré koupelny je ráj pro tři mladé ženy.
Autor: Česká televize / Martin Popelář

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 8. prosince od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
11 fotografií

Nové Proměny Bydlení
Autor: archiv NPB