Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!

/
  • (iStock.com)
    18. ledna 2017 ● 06:00

    Nemáte peníze na to, abyste si domů pozvali profesionální malíře? Nezoufejte! Vymalovat pokoj zvládnete sami. Jen musíte mít čas, trpělivost a hlavně vědět, jak na to.

  • 1.

    Řiďte se plechovkami

    Autor: iStock.com

    Sledujte popis na plechovkách s barvou. Systém písmen a číslic prozradí, zda je barva omyvatelná, zda dobře kryje, na jaký podklad ji lze použít, jestli je propustná, vodou ředitelná a podobně. Návod k jeho čtení byste měli mít vždy k dispozici v obchodě.

  • 2.

    Na velikosti záleží

    Autor: iStock.com

    Při nákupu si nezapomeňte na plechovce přečíst, na kolik metrů čtverečních zhruba barva vyjde v případě jednoho či dvou nátěrů. Nezapomeňte si proto před nákupem přesně spočítat výměru pokoje.

  • 3.

    Na výraznou barvu nespěchejte

    Autor: iStock.com

    Vybrali jste si výraznou malbu? Raději ji předem vyzkoušejte jen na malém kousku. Aź po zaschnutí budete totiž vědět, jak je barva ve skutečnosti intenzivní.

  • 4.

    Zeď musíte připravit

    Autor: iStock.com

    Nejprve si musíte zeď na malování připravit. Je nutné hlavně odstranit (seškrábat) předchozí vrstvy, případně zbytky tapet a pomocí sádry či tmelu zarovnat nerovnosti.

  • 5.

    Nezapomeňte na ochranný nátěr

    Autor: iStock.com

    Dále je na řadě penetrace. Tento ochranný nátěr povrch zpevňuje a hydrofobizuje. Penetrace zároveň umožní také lepší malování!

  • 6.

    Štětka nebo váleček

    Autor: iStock.com

    Klasická malířská štětka se hodí především na první nátěr, protože se s ní lépe vetře do podkladu. Ale mnohem oblíbenější jsou dnes válečky, které umožňují rychlejší a méně náročnou práci. Jemným válečkem s kratšími vlákny docílíte hladkého povrchu, váleček s delšími vlákny na stěnách zanechá barevnou strukturu

  • 7.

    Začínejte odshora

    Autor: iStock.com

    Při samotném malování doporučujeme začínat stropem, pak domalovat jeho rohy a postupně přejít ke stěnám. Pokud chcete mít jinou barvu stropu a zdí, nemalujte výraznou barvu stěn až k přechodu. Lepší je "přetáhnout" bílou barvu stropu o několik centimetrů níž.

     

    Jak vymalovat dětský pokoj, vyměnit dveře a omladit celý byt nebo vybrat dokonalou sedačku do deseti tisíc, to se dočtete v novém měsíčníku Blesk bydlení, který vychází už dnes!

    3215787:gallery:true:true

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

info@...: Zde je pěkný návod na to jak si vymalovat pokoj: http://malirstvi-vysocina.cz/malirske-prace/malovani-pokoju-zdar-nad-sazavou

(11. 01. 2018 21:39)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy