Léto je v plném proudu, teploty atakují třicítku a většina z nás přemýšlí, jak se po návratu z práce osvěžit. I když vlastní zapuštěný bazén už dávno není nedosažitelným luxusem, na zahradě ho má každá osmnáctá domácnost, stále je hodně těch, kteří si ho nemohou dovolit. Ať už proto, že raději investují do jiných věcí, nebo prostě jen z toho důvodu, že mají malý pozemek nebo bydlí v bytě. Řešením je v takovém případě bazén nafukovací. Nestojí moc a vejde se v podstatě kamkoliv.

I když jsou dnes na trhu běžně dostupné různé velikosti, zůstávají nafukovací bazény primárně určeny především dětem. I proto se výrobci předhánějí v tom, kdo přijde s něčím novým. Koupit tak můžete například bazén s 3D obrázky na stěnách uvnitř a speciálními brýlemi, se kterými děti pod vodou uvidí vodní živočichy jako živé. Zaujme je také bazén s tabulovým dnem, které mohou před napuštěním pokreslit přiloženými fluorescenčními fixami a malby pak budou v noci pod vodou svítit.

Líbit se bude i bazén, jehož venkovní stěny slouží jako omalovánky. Asi největší úspěch pak sklidí modely, které kombinují bazén s hřištěm, na kterém obvykle nechybí nafukovací skluzavka, sprcha a různé herní prvky. Pro ty nejmenší jsou v nabídce bazénky se stříškou, která je ochrání před ostrými slunečními paprsky. Ti, co mají doma kočku a nemohou si nafukovací bazén pořídít, protože by jim ho mazlíčci drápky propíchli, mohou dětem pořídit alespoň dvoudílné plastové pískoviště například ve tvaru mušle, jehož polovinu můžete využít jako bazének. To se vejde i na panelákovou lodžii. Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/nafukovaci-bazeny-pro-deti-i-dospele-jake-se-daji-koupit-a-za-kolik Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/nafukovaci-bazeny-pro-deti-i-dospele-jake-se-daji-koupit-a-za-kolik

Na své si ale přijdou i dospělí, kteří si mohou koupit třeba nafukovací vířivku, ve které se báječně relaxuje i ve dvou. Celá rodina se pak vyřádí v samonosném bazénu s nafukovacím prstencem, který může mít průměr až čtyři a půl metru. V tom se dá už udělat i pár temp. Koupit ho můžete samostatně nebo v setu, který obsahuje i filtraci a kovové schůdky pro snadný vstup. Jak sami vidíte, skutečně je z čeho vybírat. Více na: https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/nafukovaci-bazeny-pro-deti-i-dospele-jake-se-daji-koupit-a-za-kolik

Podívejte se do fotogalerie na ty nejzajímavější nafukovací bazény, které se běžně prodávají na internetu, zjistili jsme pro vás, za kolik je pořídíte:

Fotogalerie
31 fotografií