„Naposledy jsem ji slyšela v sobotu v 0:38. Volaly jsme si,“ přiznala pro Aha! Miriam Vránová (59), která žije v San Francisku a se starší a slavnější sestrou se tak nemohly vídat tak často, jak by asi chtěly.

„Elinka, jak jsem jí říkala, byla v nemocnici, ale věřila, že ji po víkendu pustí. Probraly jsme všechno možné a já jí slíbila, že za ní brzy přiletím,“ prozradila detaily posledního telefonátu s Gabrielou představitelka Mařenky v seriálu Slovácko sa nesúdí.

Když se loučily, ani jedna z nich neměla tušení, že již napořád. „Na konci telefonátu jsem jí řekla - posílám pusu, zítra zavolám! A ona mi odpověděla - tak dobrou, zlatíčko, pusu,“ dodala Miriam se slzami v očích.

Než se stihla vypravit na cestu do vlasti, sestra už nebyla mezi živými. Zhruba za osm hodin, mezi osmou a devátou ranní, totiž vydechla naposledy kvůli selhání ledvin z důvodu oslabení organismu po prodělané rakovině tlustého střeva. Původně přitom v nemocnici byla jen na řadě vyšetření a vypadalo to, že ji propustí. „V pondělí měla jít domů. Tak moc se těšila,“ svěřil uplakaně tajemník Vránové Jiří Zbořil (43).

Místo propuštění bohužel přišla smrt, která mnohé její kolegy a známé zaskočila. Naposledy se s ní budou moci rozloučit v pátek od deseti dopoledne v Divadle na Vinohradech. Z USA dorazí samozřejmě i Gabrielina sestra. „Přiletím ve čtvrtek a připojím se k truchlící rodině,“ přitakala Miriam.      

VIDEO: Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku!

Video
Video se připravuje ...

Smrt Gabriely Vránové (†78) z Chalupářů: Připomeňte si slavnou herečku! Petr Macek, Petr Soukup

 

Fotogalerie
41 fotografií