Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Blesk v Třinci zasáhl tři chlapce. Pro nejmladšího (13) letěl vrtulník, ztrácel vědomí

Autor: ČTK - 
8. června 2018
19:53

Tři chlapci ve věku od 13 do 15 let byli dnes zraněni při úderu blesku v Třinci na Frýdecko-Místecku. Jeden z nich musel být letecky přepraven do ostravské nemocnice, další údajně odvezly sanitky. O neštěstí informoval server iDnes, ČTK informaci potvrdil policejní mluvčí Richard Palát. Neštěstí se podle serveru stalo před 17:00 v třinecké místní části Kanada. Hoši se před bouřkou údajně ukryli pod stromem na okraji lesa, do kterého udeřil blesk.

Podle serveru iDnes byl nejmladší chlapec zasažen výbojem blesku v kmenu stromu, druhý chlapec utrpěl zranění díky výboji ze země, třetí, nejstarší chlapec, pak nebyl zraněn vůbec. „Chlapec, který byl zraněn nejvážněji, utrpěl vážné popáleniny a ztrácel vědomí. Po prvotním ošetření jsme ho v život ohrožujícím stavu vrtulníkem převezli do ostravské fakultní nemocnice,“ řekl pro iDnes mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Případem se zabývá také policie.

Přímo v Třinci blesk chlapce zasáhl i loni v červenci. Ve vážném stavu skončil ve Fakultní nemocnici Ostrava. Patnáctiletého chlapce blesk tehdy zasáhl při večerní bouřce.

Video  Jak přežít bouřku? Zasedněte „na bobek“ a na nohy gumové podrážky  - Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi