Silvie po násilném otevření auta „vlítla“ dovnitř a vyprostila bezvládné dítě ze sedačky. „Bylo tam snad padesát stupňů, nedalo se vůbec nadechnout. Bylo to na poslední chvíli, nebýt pozorného pána, co ji spatřil, tak nechci ani domýšlet,“ říká policistka.

Totálně propocená dívenka pootevřela oči, ale nereagovala. Silvie z ní stáhla mokré šaty, sundala kotníkové botky, přenesla na lavičku do stínu. „Museli jsme ji rychle ochladit. Paní z nedaleké banky přinesla vodu, tělíčko jsme otírali navlhčenými kapesníčky. Mluvila jsem na ni, ptala se, jak se jmenuje, kolik jí je. Probírala se, ale nemluvila, vypadala zmateně,“ popisuje dramatické okamžiky.

Silvie přiznala, že v boji o záchranu holčičky v ní zapracoval i mateřský cit. Její dcerka je jen o rok starší. „Ženský element se určitě hodil, aby se nebála, že je kolem ní poprask a spousta cizích lidí,“ tvrdí Silvie.

Video
Video se připravuje ...

Strážnice Silvie Březinová o záchraně holčičky z rozpáleného auta Blesk TV, Zdeněk Matyáš

Ptala se dívenka po rodičích? „Ne, dlouho nic neříkala. Až když bylo po všem a zkontrolovali ji zdravotníci, začala trochu plakat. To už jsme ji předali otci,“ říká strážnice, která pracuje na služebně jako dispečerka. Několikrát během měsíce musí i do terénu. Paradoxně se tak stalo právě v pondělí.

Za 18 let služby pomáhala u řady nepříjemných událostí, ta poslední jí ale z hlavy hned tak nevymizí. „Když jde o děti, je to vždycky o emocích. A zvlášť pro ženskou, která má doma skoro stejně starou ratolest. Věřím, že už nic podobného nezažiju,“ přemítá Silvie Březinová.

Video
Video se připravuje ...

Rodiče z Brna lhali, že dítě (3) zavřeli v autě jen na 5 minut. Pravda je skandální archiv a MP Brno

       
Fotogalerie
12 fotografií