K ohavnému činu došlo ve Francouzské ulici v noci na 18. května. 26letá dívka se vracela domů, nedaleko svého bydliště se ale ještě stavila do večerky pro něco na zub. Před obchodem pak potkala galantního padesátníka, který jí nabídl doprovod. Prý proto, aby slečně po cestě neublížil nějaký hulvát. 

Důvěřivá dívka byla ráda, domů to měla ještě pěkných pár kroků potemnělou ulicí a společnost jí přišla vhod - co kdyby se v některém z tmavých zákoutí skrývalo nebezpečí. To ale ještě netušila, že si na prsou hřeje hada. „Když dívka odemkla dveře do domu, stal se ze seriózního padesátníka najednou sexuchtivý násilník,“ popsal nečekanou proměnu „gentlemana“ policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Muž byl neodbytný, dívce se násilím snažil dostat do kalhotek, což se mu díky jeho síle také částečně podařilo. „Natlačil ženu za vchodové dveře domu, kde se ji snažil povalit na zem,“ popsal noční drama mluvčí. Dívka se však nedala a bojovala ze všech sil - snažila se z jeho pevného sevření vymanit. To se jí nakonec skutečně povedlo, a jen co násilník povolil stisk, utekla směrem ke svému bytu. Muž ještě v poslední chvíli napřáhl ruku a jako skalp ukořistil dívčinu kabelku. Pak z místa činu zmizel.

„Prošetřováním kriminalisté druhého policejního obvodu zjistili, že hledaný dokonce na poškozenou před zmiňovanou večerkou několik minut čekal. Dále detektivové vědí, že nedlouho po popsané události byla ukradená platební karta použita ve dvou případech k platbě drobných nákupů,“ popsal zjištěné skutečnosti Hulan.

Nyní policie prosí o pomoc veřejnost. Pokud muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery, poznáváte, kontaktujte linku 158.

 

Video
Video se připravuje ...

Policisté hledají muže, který se ve Francouzské ulici pokusil znásilnit dívku. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie