28letá žena přijela do hlavního města koncem března. Vyhlídky byly nadějné – měla slíbenou několikadenní brigádu, a tím pádem také výdělek, který by jí přišel vhod. Jenže k jejímu neštěstí nešlo vůbec nic podle plánu. Zaměstnavatel totiž nebohou a Prahy neznalou dívku propustil po několika hodinách. „Ta se v tu chvíli ocitla, přibližně ve dvě hodiny ráno, doslova na ulici,“ popsal zoufalství mladé ženy Tomáš Hulan. 

Dívka však zachovala chladnou hlavu a vydala se na Florenc, kde chtěla v čekárně strávit noc, než jí pojede ranní spoj domů. Jenže ve velikém cizím městě zabloudila a místo na Florenci se ocitla u Štefánikova mostu.

„Jakmile uviděla řeku, uvědomila si svoji minelu a postranními uličkami se chtěla dostat z Revoluční ulice na zmiňovanou Florenc. Jenže nedošla daleko, pouze do ulice Lannova, kde ji oslovil pro ni neznámý muž,“ popsal pokračování dramatu mluvčí. Muž se nejprve tvářil přátelsky – navázal nenucenou konverzaci a pozval dívku na procházku. Pak ale z vteřiny na vteřinu, jako mávnutím kouzelného proutku, se z obyčejného muže proměnil v naprostého hulváta a násilníka.

Obtěžoval ji hodinu

Po dívce žádal sex, kdy jí vyhrožoval, že pokud mu nebude po vůli, tak ji zbije. Dívka se ještě pokusila utéct z ponuré uličky co nejdál od hrubiána. Tento pokus ale vyšel vniveč, neboť násilník dívku během několika málo metrů doběhl a přehodil ji přes plůtek na dětské hřiště,“ popsal chvíle hrůzy Hulan. Co se odehrálo poté, se dívce nepřihodilo ani v té nejhorší noční můře. Muž ji obtěžoval celou hodinu, nutil ji do sexu a dalších praktik. K aktu nakonec nedošlo. „V závěru této dramatické situace se ale muži podařilo vyvrcholit a ten posléze odešel neznámo kam,“ dodal Hulan.

Násilníka, který je podezřelý ze znásilnění a v případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi, se kriminalistům zatím nepodařilo vypátrat. Bezpečnostní kamery ale zachytily muže, jenž se v inkriminovanou dobu pohyboval poblíž místa činu. Právě toho nyní policisté hledají, neboť se domnívají, že by mohl přispět k objasnění případu. Policisté žádají muže, aby se přihlásil na linku 158. Zároveň prosí občany, kteří svědka znají, aby taktéž zavolali na tísňovou linku.