Hyrule Warriors, crossover mezi sériemi Dynasty Warriors a The Legend of Zelda, vyšel původně již před čtyřmi lety na konzoli Wii U. Po dvou letech se dočkal obsáhlejší verze Hyrule Warriors Legends pro handheld Nintendo 3DS. Nyní se na hybridní konzoli dostává finální verze této masivní rubačky, která nabízí vše, co se objevilo v předchozích vydáních.

To, v čem Hyrule Warriors: Definitive Edition na první pohled vynikají, je právě zkombinování hratelnosti Dynasty Warriors s reáliemi slavné RPG série od Nintenda. Toho samého jsme byli svědky v nedávném titulu Fire Emblem Warriors, ale zde je vše provedeno mnohem lépe a poctivěji. Nebál bych se říct, že až s fanouškovským citem.

Hyrule Warriors: Definitive Edition pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Sbíráte rupie, rozbíjíte hrnce, malinkaté víly vám dodávají magii a zahrát si můžete nyní za 29 bojovníků včetně Linka, Zeldy, čarodějnice Cii, jejíž příběh byl DLC k Wii verzi, roztomilé lukostřelkyně Linkle, která se poprvé objevila v 3DS verzi, i padoucha Ganondorfa. Bojovat se bude na mnoha hezkých bojištích.

Ty jsou vytvořeny podle lokalit z nejrůznějších Zelda her. Nově jsou k dispozici i obleky z posledního dílu The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Režimů je habaděj, ať už jde o příběhový Legend, taktičtější Adventure, který používá mapu ve stylu prvního dílu Zeldy, volný režim nebo kooperaci pro dva na rozdělené obrazovce.

Hyrule Warriors: Definitive Edition pro Nintendo Switch
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hra vypadá pěkně v handheld i dock režimu. Má pestrobarevnou grafiku, pěkné hrdiny i hlavní monstra. Modely řadových bojovníků jsou horší, ale ti k vám stejně nabíhají jenom na porážku. Teprve silnější protivníci vám zavaří. Hyrule Warriors pro Switch nejsou lehkou hrou. Budete umírat, opakovat mise a občas i přemýšlet, jak správně splnit daný úkol.

Hra navíc není krátká a její životnost se pohybuje kolem 20 hodin. Z technického hlediska lze říct, že hra je pěkná, i když nejde o top. Hudba plná šílených kytarových riffů z Asie je ale hotové peklo. Největším neduhem Hyrule Warriors: Definitive Edition je plynulost. Framerate často nedosahuje ani chtěných 30 snímků za vteřinu.

Fotogalerie
85 fotografií

Pokud máte rádi sérii The Legend of Zelda a rádi byste zkusili nějakou její akčnější variantu, je tohle pařba přesně pro vás. Tahle kombinace se opravdu povedla, takže bych se ani za případné pokračování vůbec nezlobil. Hyrule Warriors: Definitive Edition je zábavná hra pro všechny Nintenďáky.

Hodnocení Blesk.cz: 80 %

Plusy:
Pořádná masivní řežba
Skvělé spojení Dynasty Warriors a Zeldy
Hodně režimů a spousta postav
Kompletní obsah ze všech verzí
Dlouhá životnost

 

Minusy:
Stereotyp se dostaví dříve nebo později
Poklesy frameratu
Šílená hudba

 

Infobox
Datum vydání: 18. květen 2018
Platformy: Switch
Cena: 1499 Kč
Výrobce: Omega Force a Team Ninja
Vydavatel: Nintendo
Distributor v ČR: ConQuest
Jazyk: AJ